Valioliiga pitää tämän viikonlopun taukoa, sillä nyt vuorossa ovat FA Cupin neljännen kierroksen ottelut. Muun muassa Jussi Jääskeläisellä on edessä mielenkiintoinen vierailu Old Traffordille.

Southampton janoaa lisää cupmenestystä

Liigacupissa finaaliin selvinnyt Southampton saa vastaansa FA Cupin viime vuosien menestyjän Arsenalin. Tykkimiehet on voittanut viimeisen kolmen vuoden aikana turnauksen kahdesti. Viime kierroksella joukkue pudotti uusintaottelun kautta Norwichin.

Kotijoukkue Southamptonin alakerta kärsii siipirikkoisuudesta. West Hamiin siirtyneelle kapteenille José Fontelle ei olla löydetty vielä korvaajaa ja Virgil van Dijk on todennäköisesti pidempään sivussa. Juuri puolustuspää on ollut Pyhimysten viime aikojen vahvuus joukkueen pidettyä edellisessä viidessä pelissä neljästi nollat.

Sen sijaan hyökkäyspäässä on ollut Charlie Austinin loukkaantumisen jälkeen pääosin tahmeampaa. Maaleja on syntynyt keskimäärin vain yksi ottelua kohden. Nyt sivussa on mahdollisesti myös keskiviikkona Liverpoolia vastaan itsensä loukannut Jay Rodriguez.

– He ovat tehneet ehkä parasta työtä nuorten pelaajien nostamisessa. Laatu joukkueessa on pysynyt, vaikka hyviä pelaajia on lähtenyt. Heillä on laatua nousta Englannin kymmenen parhaan seuran joukkoon, Arsenal-luotsi Arsène Wenger hehkutti lehdistötilaisuudessa Saintsin juniorimyllyä.

Arsenal joutui kolmannella kierroksella yllättävän koville, mutta voitti lopulta Prestonin vieraissa 2-1-lukemin. Valioliigassa Tykkimiehet on ailahtelevista otteistaan huolimatta voittanut neljä viidestä viimeisestä ottelustaan.

Lauantain Southampton-ottelua varjostaa manageri Wengerin mahdollinen toimitsijakielto. Ranskalainen sai FA:lta syytteen riehaannuttuaan sunnuntaina Burnleya vastaan (lue uutinen tästä). Keskikentältä pelikiellossa on suoran ulosajon itselleen samassa pelissä hölmöillyt Granit Xhaka. Xhakan lisäksi sivussa ovat edelleen keskikenttäpelaaja Santi Cazorla ja toppari Per Mertesacker.

Arsenalin ykköshyökkääjä Alexis Sánchez jakaa 15 maalillaan maalipörssin ykköspaikan Diego Costan kanssa, mutta pisteiden ratkojana esiin on noussut toinen mies. Ranskalaiskärki Olivier Giroud on tehnyt tällä kaudella Tykkimiehille useita voitto- tai tasoitusosumia. Giroud iski voittomaalin viime hetkellä myös Prestonin verkkoon.

Jussi Jääskeläisen vierailu Old Traffordille

Jussi Jääskeläinen ja Wigan ovat sunnuntaina kovan haasteen edessä. Joukkue nimittäin kohtaa Old Traffordilla Manchester Unitedin. José Mourinhon luotsaama Red Devils on kärsinyt vahvan joulujakson jälkeen pienistä vaikeuksista jäätyään kolmessa viimeisessä ottelussaan ilman voittoa. Torstaina Hull yllätti Liigacupin välierissä joukkueen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1974. Nolo tappio ei kuitenkaan vienyt manchesterlaisilta finaalipaikkaa.

Mourinho on vihjannut Unitedin lähtevän otteluun vahvalla miehistöllä. David De Gean sijaan kuitenkin maalilla aloittaa Sergio Romero.

Hyökkäyksessä Anthony Martialille on luvattu näytönpaikka.

– Meidän täytyy lähteä hyvällä joukkueella. Yksi, joka ei pelaa on De Gea. Annan hänelle muutaman päivän vapaata. Anthony pelaa sunnuntaina. Jos hän esiintyy hyvin, hän saa mahdolliseen myös Hullia vastaan, Mourinho vahvisti lehdistölle.

United luultavasti ainakin lepuuttaa torstaina pelannuta ykköspyssyään Zlatan Ibrahimovicia. Myös muita avauksen miehiä saanee huilivuoron, sillä seuraava valioliigaottelu on edessä jo ensi viikon keskiviikkona Hullia vastaan. FA Cupissa kolmannella kierroksella Reading kaatui ilman suurempia vaikeuksia 4-0-lukemin Marcus Rashfordin maalattua kahdesti.

Wigan pudotti kolmannella kierroksella Thomas Lamin tähdittämän Nottingham Forestin. Laticsin paluukausi Mestaruussarjaan on ollut hankala ja joukkue kamppailee sijalla 21 putoamista vastaan.

Wigan ei materiaaliltaan Unitedia vastaan häikäise. Hyökkäyspäässä pohjoisirlantilainen Will Grigg synnytti EM-kisoissa kuitenkin ilmiön, josta miehen nimi saatetaan muistaa. Grigg onkin ollut viidellä maalillaan tällä kaudella Wiganin tehokkain pelaaja.

Suomalaisittain jännitettävää on, pelaako Jääskeläinen. ”Jässiä” ei olla nähty Wiganin tolppien välissä tammikuun alun jälkeen. Sen sijaan torjuntavastuun on ottanut Stokesta lainattu Jakob Haugaard.

FA Cupin neljäs kierros

Perjantai 27.1.

Derby-Leicester klo 21:55 (Viasat, Veikkaus TV)

Lauantai 28.1.

Liverpool-Wolverhampton klo 14:30 (Viasat, Veikkaus TV)
Blackburn-Blackpool klo 17:00
Burnley-Bristol City klo 17:00
Chelsea-Brentford klo 17:00 (Viasat, Veikkaus TV)
Crystal Palace-Manchester City klo 17:00
Lincoln City-Brighton klo 17:00 (Viaplay, Veikkaus TV)
Middlesbrough-Accrington klo 17:00
Oxford United-Newcastle klo 17:00
Rochdale-Huddersfield klo 17:00
Tottenham-Wycombe klo 17:00 (Viasat, Veikkaus TV)
Southampton-Arsenal klo 19:30 (Viasat, Veikkaus TV)

Sunnuntai 29.1.

Millwall-Watford klo 14:00 (Viasat, Veikkaus TV)
Fulham-Hull klo 14:30
Sutton-Leeds klo 16:00 (Viaplay, Veikkaus TV)
Manchester United-Wigan klo 18:00 (Viasat, Veikkaus TV)