FA Cupia pelattiin viikonloppuna, ja nyt on taas Valioliigan vuoro. Tänään väännetään seitsemän ottelua ja huomenna kolme.

Kierroksen ehdoton herkkupala tarjoillaan Anfieldilla, kun Liverpool isännöi sarjakärki Chelseaa. Liverpool on sarjassa neljäntenä, mutta vain kahden pisteen päässä kakkospaikasta. Chelsea sen sijaan johtaa sarjaa peräti kahdeksan pisteen erolla toisena olevaan Arsenaliin.

Tänään pelin henki on siis tietyllä tapaa kaikki vastaan Chelsea. Sarjan kärkipään joukkueet tuskin toivovat lisäpisteitä Antonio Conten ryhmälle. Sen myönsi myös Liverpool-manageri Jürgen Klopp.

– Olen varma, että moni joukkue haluaa meidän voittavan. Se tekisi luonnollisesti mestaruustaistelusta jännittävämmän, Klopp sanoi Daily Mailin mukaan.

Graeme Souness puolestaan kirjoitti The Sunday Timesin kolumnissaan, että Chelsea on mestari jos se voittaa tämän viikon otteluissaan Liverpoolin ja Arsenalin.

Monta rautaa tulessa

Tällä hetkellä Liverpool käy suurta kamppailua aikaa vastaan. Sadio Mané saatiin eilen illalla Afrikan mestaruuskisoista takaisin, mutta palautumisaikaa ei juuri ole.

– Tällä hetkellä en tiedä (pelaako Mané). Minun on katsottava häntä silmiin ja tehtävä päätös, Klopp sanoi.

Roberto Firminon Pool ainakin saa peliin. Alun perin näytti siltä, ettei brasilialaishyökkääjä pystyisi osallistumaan rattijuopumuskäsittelyn takia. Käräjäoikeus kuitenkin siirsi käsittelypäivää, joten Firmino voi pelata.

Illan otteluun mennään muutenkin hieman sekavissa tunnelmissa. Siirtoikkuna umpeutuu tulevana yönä, ja muutama ovi on vielä raollaan. Siirtyykö Mamadou Sakho Liverpoolista Crystal Palaceen? Entä pääseekö Asmir Begovic Chelseasta pois? Tai Branislav Ivanovic?

23. kierros

Tiistai
Arsenal-Watford klo 21.45 (Viaplayssa jälkilähetys)
Bournemouth-Crystal Palace klo 21.45 (Viaplayssa jälkilähetys)
Burnley-Leicester klo 21.45 (Viaplayssa jälkilähetys)
Middlesbrough-West Brom klo 21.45 (Viaplayssa jälkilähetys)
Sunderland-Tottenham klo 21.45 (Viaplayssa jälkilähetys)
Swansea-Southampton klo 21.45 (Viaplayssa jälkilähetys)
Liverpool-Chelsea klo 22 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Keskiviikko
West Ham-Manchester City klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Manchester United-Hull klo 22 (Viaplayssa jälkilähetys)
Stoke-Everton klo 22 (Viaplayssa jälkilähetys)