Leicester teki aivan siirtotakarajan kynnyksellä tammikuun toisen hankintansa, ja toisellakin hankitulla pelaajalla on juuret Afrikassa. Wilfred Ndidin seuraksi saapuu nyt Malin maajoukkuetoppari Molla Wagué.

Wagué saapuu ”Kettuihin” alustavasti loppukauden pituiselle lainalle, mutta lainaan sisältyy osto-optio. Sopimusneuvottelujen kerrotaan venyneen peräti 11-tuntisiksi, sillä neuvottelupöydässä istui osapuolina kolme eri seuraa. Wagué on pelannut tällä kaudella Serie A:n Udinesessa, lainalla saman seuraomistajan omistamasta Granadasta.

Ranskassa syntynyt Wagué on pelannut lainalla Udinesessa vuodesta 2014 lähtien. Hihaan tarttui kaikkiaan 37 Serie A-ottelun kokemus.

– Olen iloinen tullessani Leicesteriin. Tämä on mahtava seura ja olen innoissani siitä, että saan näyttää taitojani Valioliigassa mestarijoukkueen riveissä. Olen aina halunnut pelata Englanissa, Wagué kommentoi Leicesterin kotisivuilla.

Wagué kykenee pelaamaan keskustan lisäksi myös puolustuksen oikealla laidalla. Hän pelasi juniorina vielä Ranskan nuorisomaajoukkueissa, mutta vaihtoi sittemmin Malin edustusasuun. Wagué pelasi maansa kaikissa otteluissa meneillään olevassa Afrikan mestaruusturnauksessa.

N’Golo Kanten entistä seurakaveria huhuttiin Leicesteriin jo kesällä 2014, mutta tuolloin mies siirtyi kuitenkin Granadan kautta Udineseen.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.