Crystal Palacen asema Valioliigan sarjataulukon häntäpäässä tukevoitui entisestään, kun joukkue koki lauantaina tylyn 0-4 -kotitappion kuuden pisteen ottelussa Sunderlandia vastaan. Palace oli koko liigan eniten rahaa tammikuun siirtomarkkinoilla käyttänyt seura, mutta viikonloppuna ei nähty mitään merkkejä paremmasta, vaan joukkueen epätoivo vain kasvoi.

Tuikitärkeiden pisteiden matkattua Sunderlandiin seuran puheenjohtaja Steve Parish otti asiakseen vierailla joukkueen pukukopissa. Parish ei alisuorittavien pelaajien päitä silitellyt, vaan kertoi selkeäsanaisesti mielipiteensä nykyisistä otteista. Tappio oli Palacelle kotikentällä jo kauden yhdeksäs, ja voittoa se on juhlinut kotikentällään sitten joulukuun 2015 ainoastaan neljä kertaa.

Palacen kannattajat puolestaan lauloivat joukkueelleen ”Ette kelpaa kantamaan tätä paitaa”, kun omat suosikit päästivät kolme maalia kolmessa minuutissa juuri ennen taukovihellystä. Eräs fani ryntäsi kentällekin raivoamaan, kunnes turvamiehet korjasivat miehen parempaan talteen.

Puheenjohtajan visiitti sai joulun alla Palacesta valmennusvastuun ottaneen Sam Allardycen reagoimaan. Normaalisti joukkue kokoontuisi pelin jälkeisenä päivänä iltapäivällä kevyeen palauttavaan sessioon, mutta nyt ”Big Sam” kutsui joukkueensa treeneihin sunnuntaiaamuna kello 7.

– Ensimmäisen takaiskumaalin jälkeen oli kyse pelosta. Pelko otti pelaajista vallan. Heidän keskittymisensä hajosi ja pelaajat tekivät ihan muita juttuja. Pelaajat kompuroivat etenkin kotona, joten minun täytyy päästä eroon siitä pelosta ja saada heidät pelaamaan paljon paremmin, Allardyce totesi Guardianille.

– Näin saman otteluissa Swanseaa ja Sunderlandia vastaan. Molemmat joukkueet olivat alapuolellamme, muttemme pelanneet läheskään niin hyvin kuin pystymme ja hävisimme kummatkin pelit. Olemme liigan huonoin kotijoukkue ja yhdeksänneksi paras vierasjoukkue. Eivät paineet silti faneilta tule. He tukevat joukkuetta. Pyydän faneilta anteeksi ensimmäisen puoliajan esitystämme.