Lontoolaisseura Crystal Palacen fani Matt Jenner moittii pelaajia harvinaisen suorasanaisesti paikallislehti Croydon Advertiserissa. Palace koki pohjakosketuksen hävitessään viime lauantaina niin ikään putoamista vastaan taistelevalle Sunderlandille 0–4.

– Lauantain lopputuloksen jälkeen yritin pohtia, mitä oli tapahtunut. Huono taktiikka? Huonoa johtamista? Vai ainoastaan huonoa onnea? Ei mikään näistä. Se päätyi ryhmään pelaajia, jotka luovuttivat. Jotka – omien faniensa edessä – näyttivät keskisormeaan katsomoon ja sanoivat ”emme halua taistella”, Jenner sanoo.

– Kun fani juoksi kentälle ja huusi Damien Delaneytä pelaamaan seuralogon puolesta, jalkapallomaailmassa sitä pidettiin rikollisena tekona – ja jollakin tapaa se sitä olikin. Minä kuitenkin pidin sitä ensimmäisenä vakavana osoituksena kärsivällisyyden loppumisesta. Fakta, että fani otti riskin pidätetyksi joutumisesta (ja niin kävi) vain kehottaakseen pelaajaa yrittämään, oli helvetinmoinen näyttö muille liigassa.

Jenner nostaa esiin vuonna 2010 Mestaruussarjassa pelanneen Palacen joukkueen, joka ei ehkä ollut se kaikista lahjakkain. Pelaajat antoivat kuitenkin kentällä kaikkensa, vaikka seuralla ei ollut rahaa ja koko seuran tulevaisuus oli vaakalaudalla.

– Tätä joukkuetta pidetään seuramme ”kaikkien aikojen parhaana”. Ja ajattelin, että se saattaa olla sitä paperilla, mutta minun silmissäni se on kaikkien aikojen huonoin. En ole koskaan nähnyt niin latteaa joukkuetta hengen ja intohimon suhteen. En ole koskaan hävennyt näin paljon sanoa olevani Palace-fani.

Palace on Valioliigassa viimeistä edellisenä 19 pisteellään, kun takana on 24 kierrosta. Ensi viikonloppuna joukkue matkustaa Stoken vieraaksi.