Valioliigan 25. kierros pyörähtää käyntiin huomenna. Luvassa on tuttuun tapaan useita mielenkiintoisia kamppailuja.

Kierroksen ehkä odotetuimmassa koitoksessa Liverpool isännöi Tottenhamia. 24 pelin jälkeen Tottenham on sarjassa toisena (50 pistettä) ja Pool viidentenä (46 pistettä). Panokset ovat suuret.

Tottenham luonnollisesti yrittää vielä saada sarjakärki Chelsean kiinni. Tehtävä on epätoivoinen, sillä Chelsea on yhdeksän pisteen karkumatkalla.

Liverpoolilla on tavallaan vielä isommat panokset. Jürgen Kloppin ryhmä on pelannut tämän vuoden puolella kymmenen ottelua ja voittanut vain yhden. Se ainoa voittokin oli 1-0-tuherrus Plymouthia vastaan FA Cupin uusintaottelussa.

Nyt Liverpool pelaa jo maineestaan. Ruma kotitappio Spursille, ja hälytyskellot alkavat toden teolla soittaa. Vastaavasti voitto nyt, niin Pool on taas tukevasti mukana taistelussa vähintääkin sarjan kakkospaikasta.

Voiko Chelseaa saada kiinni?

Chelsean kierroksen vastustaja, Burnley, on ennakolta selvästi Bluesia heikompi. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen meni Antonio Conten ryhmälle selvästi lukemin 3-0.

Mutta jos joku on nimenomaan kotonaan vahva, niin Burnley. Joukkue on ollut koko Valioliigan kolmanneksi paras kotijoukkue tällä kaudella.

Sunnuntaina pelattavassa ottelussa Burnley antanee pallonhallinnan suosiolla Chelsealle. Kotijoukkue vetäytynee hyvin tiiviseen blokkiin, jonka tarkoituksena on ensisijaisesti suojella ykkössektoria. Burnleyn tämän kauden kotiotteluissa vastustajat ovat laukoneet kudeistaan vain neljä prosenttia viiden metrin boksin sisältä. Lukema on sarjan pienin.

Valioliigan 25. kierros

Lauantai
Arsenal-Hull klo 14.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Manchester United-Watford klo 17 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Middlesbrough-Everton (Viaplay, jälkilähetys)
Stoke-Crystal Palace (Viaplay, jälkilähetys)
Sunderland-Southampton (Viaplay, jälkilähetys)
West Ham-West Brom (Viaplay, jälkilähetys)
Liverpool-Tottenham klo 19.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Sunnuntai
Burnley-Chelsea klo 15.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Swansea-Leicester klo 18 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Maanantai
Bournemouth-Manchester City klo 22 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)