Lontoolaisseura Crystal Palacen manageri Sam Allardyce on vahvistanut taustaryhmäänsä urheilupsykologilla, kertoo paikallislehti Croydon Advertiser.

Lee Richardsonin tavoitteena on auttaa putoamista vastaan kamppailevaa joukkuetta henkisellä puolella.

– Lee työskenteli alaisuudessani West Hamissa, ja tunsin hänet pelaajana. Minulle tärkeätä on hänen kokemuksensa ammattilaisjalkapalloilijana sekä valmentajana ja managerina, lisäksi korkean tason erikoistuminen sillä alueella, Allardyce perustelee rekrytointiaan.

– Pelaajat voivat puhua hänelle sekä jalkapallon että urheilupsykologian näkökulmasta. Se ei ole asia, jonka voi usein tehdä tavallisen psykologin kanssa. Se on ollut massiivinen osa omaa elämääni viimeisen 20-22 vuoden aikana. Olen istunut alas kolmen tai neljän ihmisen kanssa, jotka ovat tehneet töitä kanssani. He ovat tehneet minusta paremman managerin sekä saaneet minut selviytymään paremmin ja tekemään parempia päätöksiä, hän lisää.

Allardyce toivoo, että urheilupsykologin läsnäolo auttaa pelaajia vastaavalla tavalla. Silloin se heijastuu suoritukseen kentällä.

– Kun pelaa tällä tasolla, pään on toimittava erittäin, erittäin hyvin ja tehokkaasti. Mielestäni heidän pitäisi keskittyä siihen tällä hetkellä, kun heillä on pieni kotikentällä pelaamisen pelko ja he menettävät keskittymisen.

Richardson pelasi ammattilaisuransa aikana Watfordin, Blackburnin, Aberdeenin, Oldhamin, Huddersfieldin ja Chesterfieldin riveissä.