Joulukuun alussa Charlie Austin putosi Southamptonin vimeisessä Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelussa huonossa asennossa Hapoel Tel Avivia vastaan ikävästi White Hart Lanen nurmelle. Tästä kaatumisesta seurannut olkapäävamma pisti vahvavireisen ykköskärjen kuukausiksi sairasosastolle.

Austinin loukkaantumista seurasivat pahat maalinteko-ongelmat hyökkäyspäässä. Niihin on kuitenkin nyt löydetty ainakin ensivaikutelman myötä lääke. Kiitos siitä kuuluu siirtoikkunan viimeisenä päivänä Pyhimysten haaviin tarttuneelle Manolo Gabbiadinille.

Napolista saapunut Gabbiadini on täyttänyt välittömästi hänelle asetetun roolin ratkaisijana. 25-vuotias italiaano maalasi heti viikko sitten debyytissään. Vahvaa ensiesiintymistä seurasi lauantaina kaksi maalia avausjaksolla Sunderlandin verkkoon.

Southamptonin toiveisiin on vastattu paremmin, kuin kukaan uskalsi toivoa.

Napolissa kului penkki, Englannissa sankari

Gabbidianin potentiaali oli tiedossa, mutta heikko syksy Serie A:ssa Napolin riveissä nosti ilmoille kysymysmerkkejä. Itse asiassa Azzurrien maajoukkuemiehellä on jo nyt kasassa yhtä monta maalia Valioliigassa, mitä hän teki 13 sarjaotteluun tällä kaudella Italiassa.

Viime kaudella Gabbiadini puolestaan aloitti vain neljässä Serie A:n pelissä. Näiden tilastojen valossa tuntui paperilla jopa uhkarohkealta pulittaa italialaisesta jopa 20 miljoonaa euroa.

Pelot taisivat kuitenkin tässä tapauksessa osoittautua turhiksi ja epävarmoista lähtökohdista esiin on kuoriutunut todellinen timantti.

Oliko tämä sitten vasta esimakua, vai vain alkurynnistys? Sillä ei ole tässä vaiheessa merkitystä. Ensivaikutelma on nyt tehty ja Gabbiadini on ansainnut paikkansa Southamptonin ykköshyökkääjänä.