Arsenalin manageri Arséne Wenger ei osaa selittää, mihin Mesut Özilin syyskauden erinomainen pelivire on haihtunut. Özil teki Arsenalin paidassa edellisen maalinsa 10. joulukuuta ja ranskalainen uskoo, että Özilin itseluottamus on syystä tai toisesta kadonnut.

Alexis Sánchez teki Arsenalin molemmat maalit, kun ”Tykkimiehet” kaatoivat lauantaina Hullin 2-0. Saksalaisen keskikenttämiehen viimeaikaisia peliesityksiä on kritisoitu, ja managerikin myöntää kaipaavansa tähtensä huippuvirettä.

– Özilin on aika onnistua taas maalinteossa. Ehkä hän saa siten itseluottamuksensa takaisin, sillä hän hukkaa maalipaikkoja. Se ei näytä tutulta Özililtä, Wenger totesi Sky Sportsin mukaan.

– Hän ei tainnut luottaa itseensä Hullia vastaan. Se on aina ongelma, sillä häneltä odotetaan jotain erityistä. Hän teki sellaisia teknisiä mokia, joita hän ei yleensä tee.

Mesut Özilin jatkosopimuksen syntymättömyys on ollut puheenaiheena koko kauden ajan ja viime aikoina hänet onkin yhdistetty huhuissa kotimaansa jättiläiseen Bayern Müncheniin. Arsenal vierailee keskiviikkona juuri Bayernin kotistadionilla Mestarien liigan neljännesvälierissä. Mikä olisikaan parempi paikka Özilin kuivan kauden päättymiselle?

Onko syynä vireen katoamiseen sitten epäselvyys seuraavan kauden pelipaikasta vai mikä? Sitä Wengerkään ei tiedä.

– En tiedä siihen mitään erityistä syytä, sellaista vain voi tapahtua. Juttelin Özilin kanssa asiasta perjantaina.