Liverpoolin vuosi 2017 oli alkanut erittäin synkeästi. Ainoa voitto ennen viime viikonloppua oli FA Cupin uusintaottelusta Plymouthia vastaan, ja muuten tammikuu ja helmikuun alku olivat tuoneet tilille neljä tasapeliä ja viisi tappiota. Kaikesta kurjuudesta huolimatta manageri Jürgen Klopp ei missään vaiheessa soimannut pelaajiaan julkisesti vaan otti syyt voitottomasta jaksosta omaan piikkiinsä.

Kun Liverpool kaatoi lauantaina Tottenhamin 2-0, oli herääminen samalla joukkueen kiitos sen saksalaiselle managerille. Pelaajat olivat nimittäin pitäneet keskinäisen palaverin – joukkueen kapteenin Jordan Hendersonin koolle kutsuman – valmentajaltaan salassa. Jotain piti tehdä, sillä cup-taipaleet olivat katkenneet ja Valioliigassa paikka neljän joukossa ja Mestarien liigassa oli luisumassa käsistä.

– Manageri on ottanut vastuun, mutta me olemme ne, jotka juoksevat valkoisen sivurajaviivan yli. Oli meidän vuoromme tehdä jotain. Manageri voi sanoa meille, mitä haluaa meidän tekevän, mutta meidän pitää tehdä se, Adam Lallana sanoo The Guardianissa.

– Tottenham-pelin tulos oli mahtava, mutta niin oli peliesityksemmekin. Olimme liekeissä alusta lähtien ja olisimme voineet johtaa tauolla 3-0 tai 4-0. Tiesimme, että tarvitsimme jotain tällaista.

Liverpoolin pelissä napsahti moni palanen kohdalleen ja Lallana jakaa tästä kiitosta ennen kaikkea kapteeni Hendersonin palaverille.

– Suuri tunnustus Jordanille, joka kutsui kaikki koolle. Hän ei silti ollut ainoa, joka puhui. Kokeneet ja kokemattomat pelaajat puhuivat, ja aivan kaikki. Se oli virkistävää, Lallana ketoo.

– Se oli hyvin avoin palaveri, jossa huomasin, että aivan kaikki halusivat kurssin kääntyvän mahdollisimman pian. Asenne oli kuin ”me vastaan muu maailma”, jossa tekisimme kaikkemme toinen toistemme puolesta.

Kloppin vastuunkanto saa suurta kiitosta hollantilaiselta keskikenttämieheltä Georginio Wijnaldumilta.

– Jos manageri sanoo tällaisessa tilanteessa samoin kuin kriitikot, se on joukkueelle kuolemaksi. Se tappaa pelaajien itseluottamuksen. Joukkueen pitää uskoa itseensä ja olla kuin perhe, Wijnaldum luonnehtii.