Tammikuussa 23 vuotta täyttänyt toppari Alfie Mawson oli pelannut ennen tätä kautta vain alasarjoissa, mutta viime kesänä hän sai valioliigasopimuksen Swanseaan. Lokakuussa edessä oli valioliigadebyytti ja vuoden 2017 puolella Mawsonista on jo tullut Swansean uuden managerin Paul Clementin ehdoton luottomies. Mawsonin elämäntarinaan voi tutustua lukemalla sunnuntaina julkaistun juttumme.

Nuoren puolustajan pelaajauran taustat tuntien on helppo ymmärtää, että Mawson todella nauttii saamistaan peliminuuteista yllinkyllin. Ja mikä hienointa, on Mawsonin vuosi alkanut todella maaliahneesti. Sunnuntaina hän teki Leicesterin verkkoon määrätietoisella voimavolleylla jo kauden kolmannen maalinsa. Koska kaikki osumat ovat tulleet vuonna 2017, manageri Clementin kuusi ottelua kestäneellä valmennuskaudella, on Mawson samalla ollut kalenterivuoden tehokkain puolustaja Valioliigassa yhdessä Marcos Alonson kanssa.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - No defender has scored more Premier League goals in 2017 than Alfie Mawson (3, level with Marcos Alonso). Opener.

Myös koko Swansean joukkue on Clementin valmennuskaudella kuin uudestisyntynyt. Swansea on voittanut neljä Clementin kuudesta ottelusta, kun kauden aiemmat 19 ottelua olivat poikineet vain kolme voittoa.

Mawson uskoo suunnanmuutoksen olevan seurausta Clementin järkevästä kunnon ylläpidosta.

– Teemme todella lujasti hommia. Uusi manageri on tuonut mukanaan joitain muutoksia eivätkä pelaajat ole koskaan raataneet näin. Hänellä on sanonta ”viikolla kovaa, viikonloppuna kevyemmin”, ja sen tulokset näkyvät, Mawson kertoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Leicesteriä vastaan kysytäänkin kovaa kuntoa. Me käytännössä juoksimme heidän ylitseen. Manageri käänsi suuntamme täysin, ja nyt olemme niin positiivisia, ettemme kainostele mitään joukkuetta vastaan.