Dean Courtilla täydennettiin Valioliigan 25. kierros, kun Bournemouth ja Manchester City kohtasivat maanantai-iltana. Vieraat tavoittelivat liigataulukon kakkostilaa, kotijoukkue taas taistelee pisteistä karistaakseen uhan putoamisesta. Ottelun alla sillä oli etumatkaa kolmanneksi viimeisenä olevaan Hulliin kuusi pistettä.

Cityn avauskokoonpanossa huomio kiintyi sen ääripäihin; maalilla aloitti Willy Caballero, kärjessä Gabriel Jesus. Kiinnostava oli myös ratkaisu, jonka mukaan Fernandinho aloitti ottelun vasempana puolustajana.

Itumeleng Mamboro

@Mamboro1
Sergio Aguero went from being linked with Real Madrid to being kept on the bench by a 19 year old. #BOUMCI

Ottelun ensimmäisen tilastomerkinnän nappasi varoituksen muodossa itselleen Yaya Touré, myöhästyttyään Adam Smithiin kohdistuneessa taklauksessaan keskialueella selkeästi. Tuolloin pelattiin kymmenettä minuuttia.

Seuraavan vaparin olisi kuulunut mennä vieraille, kun Jesus kaadettiin hyökkäyspäässä paidasta repimällä. Vihellystä ei kuitenkaan kuulunut, ja hetken kuluttua brasilialainen kaatui kentän pintaan. Hidastus paljasti City-tulokkaan loukanneen ilmeisesti jalkapöytänsä jo aiemmassa tilanteessa. Sergio Agüero sittenkin peliin mukaan jo vartin jälkeen.

Liam Williams

@LiamWilliams444
Not a bad sub to have at your disposal in Sergio Aguero #BOUMCI #MNF

19. minuutilla Jordan Ibe ja Jack Wilshere pelasivat loistavasti yhteen hyökkäyspäässä, ja ensin mainittu oli hyvin lähellä päästä ohi Caballeron. Argentiinalainen kuitenkin nappasi pallon Ibeltä taitavasti jaloillaan.

Myös Cherries joutui turvautumaan aikaiseen vaihtoon, kun sen kapteeni Simon Francis loukkaantui heti 20. minuutin pelin jälkeen. Tilalle Tyrone Mings.

Ottelun ensimmäinen 25-minuuttinen oli vauhdikas ja viihdyttävä, vaikkei todella vaarallisia maalipaikkoja, ehkä mainittua Iben tilannetta lukuunottamatta nähtykään. Bournemouthin keskikenttä onnistui kenties yllättävänkin hyvin pysäyttämään Cityn nousut, ja kääntämään hyökkäyksiä itselleen.

27. minuutilla puolustaja Smith kaatui omalla rankkarialueellaan, ja päästi David Silvan ohitseen. Espanjalainen siirsi vapaaseen vetopaikkaan Raheem Sterlingille, jonka veto osui kimmokkeen kautta tolppaan. Reilua minuuttia myöhemmin sama kaksikko onnistui maalinteossa. Sterling sai pallon vielä edellistäkin parempaan paikkaan sen pompattua Steve Cookin jalan kautta, tilanne 0-1.

Välittömästi seuraavasta tilanteesta myös Bournemouth sai pallon maaliin. Joshua Kingin onnistuminen kuitenkin hylättiin, erotuomari Neil Swarbrick näki tämän repineen maalille noustessaan John Stonesia paidasta. Hidatuksen perusteella sekä Stones että King käyttivät tilanteessa käsiään, tuomari ratkaisi sen tällä kertaa vierailijan eduksi.

BBC Sport

@BBCSport
Josh King sees his goal disallowed after he pulls the shirt of John Stones.

It remains #AFCB 0-1 #MCFC

Live ➡️ bbc.in/2kkfulD

Kotijoukkue pelasi aktiivisesti ja pelottomasti avausjaksolla, mutta varsinkin sen loppua kohti oli pakotettu jättämään vaarallisille Silvalle ja Leroy Sanélle turhan paljon tilaa.

Wilshere joutui jättämään kentän ilmeisesti nilkkavamman johdosta, kun pelattiin avausjakson kolmatta lisäminuuttia. Tilallle Benik Afobe.

Guardian sport

@guardian_sport
Half-time: Bournemouth 0-1 Manchester City theguardian.com/football/live/…

Toinen jakso alkoi kenties vielä ensimmäistäkin vauhdikkaampana, Bournemouth antoi energiallaan kotikannattajille toivoa, ottaen toki myös riskin hyökkäävällä taktiikallaan. Katsomossa riitti ääntä ylipäänsä hyvin; etelärannikolle matkanneet City-kannattajat pitivät totutusti desibelejä korkeammalla kuin Etihadilla, eikä lähempää paikalle saapunut yleisönosa juuri vieraskatsomolle hävinnyt.

67. minuutilla Kirsikat olivat lähellä tasoitusta. Afobe sai todella paljon aikaa rangaistusalueella, josta syötti lopulta takaviistoon Harry Arterille. Caballero sai tehdä kunnon venytyksen kierteisen vedon tielle.

Minuuttia myöhemmin pallo ylitti maalilinjan, toisessa päässä. Sterling hoiti pqllon maaliviivalle, johon Agüero venytti jalkansa. Hidastuksen perusteella viimeisen kosketuksen palloon tosin otti Mings – tilanne joka tapauksessa 0-2.

B/R Football

@brfootball
Oh hey, Pep.

Maali vahvistettiin lopulta jo ennen ottelun loppua omaksi maaliksi.
83 minuutin kohdalla Mings oli jälleen epäonninen, tai huolimaton; hänen jalastaan boksissa irronnut pallo suoraan Sanélle, joka nosti välineen ylärimaan.

Vaikkei Bournemouth ilmeisesti sinänsä vaihtanut taktiikkaa toisen maalin jälkeen, katkesi sen selkäranka jossain määrin. Samalla pelaajien voimat yksinkertaisesti näyttivät loppuvan. Ansaittu kahden maalin voitto ja liigan kakkostila Citylle.