Andy Carroll on ollut viime aikoina loistavassa vireessä West Hamin hyökkäyksessä. Englantilaiskärki on tehnyt edelliseen neljän otteluunsa neljä osumaa, joista upea saksipotku Crystal Palacen verkkoon valittiin tammikuun komeimmaksi maaliksi (lue uutinen).

28-vuotias Carroll on harjoittanut viime vuosina intialaista vanhanaikaista joogaa päästäkseen lukuisten loukkaantumisten jälkeen takaisin maalivireeseen. Jalkapallon joogaguru Sharon Heidaripourin mielestä harjoitteet ovat kantaneet hyökkääjän kohdalla hedelmää.

– Andy Carroll on hyötynyt joogan eduista. Siitä ei ole epäilystäkään. Tiedän hänen tehneen sitä jo muutaman vuoden, koska hän julkasi kuvan itsestään harjoittamassa joogaa jo vuonna 2014 Dubaissa.

– Sitä täytyy vain katsoa hänen asentoaan saksipotkumaalissa Crystal Palacea vastaan. Normaalisti kun pelaaja yrittää tehdä tuollaisen maalin, tukijalan polvi taipuu takareiden venyvyyden puutteen vuoksi. Jos takareisi on tiukka, polvi venyy automaattisesti, sillä mitä suorempi jalka sitä taipuisammin takareisi venyy, Heidaripour selitti Sky Sportsille.

Heidaripour pelasi itse jalkapalloa Ruotsin Damallsvenskanissa Jitexin riveissä ennen kouluttautumistaan urheiluterapeutiksi. Peliura päättyi lukuisiin polvivammoihin.

Heidaripour on työskennellyt sen jälkeen Arsenalin ja Chelsean akatemioissa sekä yhteistyössä Fifan tuomareiden kanssan vuoden 2015 naisten MM-turnauksessa ja Lontoon 2012 olympialaisissa.

Nykyisin Heidaripour pitää jalkapalloon erikoistuneita joogasessioita ammattilaispelaajille ja seuroille.