Middlesbrough’n 35-vuotias maalivahti Víctor Valdés on päässyt huippuvireeseen Valioliigassa. Borolla on ollut suuria vaikeuksia maalinteossa, mutta toisaalta oma maali on pysynyt puhtaana kolme kertaa tämän vuoden kuudessa liigaottelussa.

Valdés oli viime viikonlopun Everton-kamppailussa kentän paras. Liverpoolilaisjoukkueen veräjänvartija Joel Robles yltyikin Liverpool Echon mukaan kehumaan maanmiestään, joka ajautui vuosina 2014–2016 sivuraiteelle Manchester Unitedissa.

– Minun mielestäni Víctor Valdés on Valioliigan paras maalivahti, ja hän teki joitakin elintärkeitä torjuntoja tänään, joten olen onnellinen hänen puolestaan, hän kommentoi pelin jälkeen.

Barcelonassa useita titteleitä rohmunnut Valdés sanoo nauttivansa Englannissa pelaamisesta, vaikka oma joukkue taistelee putoamista vastaan.

– Olen erittäin onnellinen ja aina hyvin ylpeä siitä, kun pystyn pysäyttämään vastustajan monella torjunnalla, hän kertoi ESPN:lle.

– Etenkin, kun autan joukkuetta tekemällä oman työni. Sen eteen teen töitä joka viikko, ja lauantai oli minulle erityinen päivä. Jälleen nollapeli.

Valdésin mukaan jotkut ihmiset ehkä ajattelevat, että Borossa pelaaminen on poikkeuksellinen haaste hänelle. Mies kuitenkin korostaa, että jalkapallon tarkoitus on kaikkialla sama – kentälle mennään voittamaan.

– Sitä ei tule ajateltua, jos on putoamisvaarassa tai sarjataulukon kärkisijoilla. Haluan aina voittaa pelejä, ja erityisesti Borossa, koska rakastan tätä joukkuetta.