Läntisten maiden sarjoissa on totuttu näkemään pelaajia, joilla on mitä erikoisempia hiustyylejä. Tähän joukkoon kuuluu myös Asamoah Gyan, joka on joutunut tottumaan erilaiseen kulttuuriin Lähi-idässä.

Kausina 2010-12 Sunderlandissa kirjoilla ollut Gyan pelaa tällä hetkellä Yhdistyneiden Arabiemiraattien (UAE) sarjassa. Paikallinen jalkapalloliitto on kirjannut sääntöihinsä myös pykälän pelaajien hiustyyleihin liittyen.

Nyt UAE:n sääntöjen puitteissa on selvitetty, että sarjan pelaajista 46:lla on ”epäeettinen” hiustyyli. Gyan on yksi 46:sta. Gyanin päästä osa on ajettu siiliksi, mitä ei ilmeisesti katsota sopivaksi.

BBC Sport

@BBCSport
Asamoah Gyan is among more than 40 players to have been found guilty of having "unethical hair".

Full story: bbc.in/2lipwmz

Säännön valvominen jää yksittäisten erotuomareiden vastuulle. Osa heistä ajaa säännön täytäntöönpanoa, sillä ”epäeettiset” hiustyylit voivat tarjota lapsille huonoja vaikutteita. Asiasta kertoo BBC.

Täysin vedenpitävä sääntö ei ilmeisesti ole. Lähi-idän jalkapallosta kirjoittavan sivuston Ahdaafin mukaan Al Wahdan Suhail Al-Mansoorin piti leikata hiuksensa, kun taas Yhdistyneiden Arabiemiraattien maajoukkuepelaaja Omar Abdulrahman pääsi pälkähästä.