Manchester Unitedin manageri José Mourinho sanoo oppineensa tuntemaan FA Cupin metkut, eikä hän aio lähteä varamiehisellä ryhmällä sunnuntain Blackburn-otteluunkaan. Mourinhon mukaan monilla muilla ulkomaalaisilla valmentajilla ottaa kuitenkin aikansa ”ymmärtää cupia”.

Mourinho oppi oman läksynsä valmentaessaan Chelseaa keväällä 2005. Hän peluutti Newcastlea vastaan varamiehistä joukkuetta, sillä Chelsealla oli edessä ottelupari Barcelonaa vastaan Mestarien liigassa sekä Liigacupin finaali Liverpoolia vastaan. Noista otteluista Chelsea selvisi voittajana, mutta FA Cupissa tuli lähtö laulukuoroon Newcastlea vastaan.

– Heitin sen pois. Pelasimme samalla viikolla Barcelonaa ja Liverpoolia vastaan, ja haaskasin Newcastle-pelin. Otin liian ison riskin, Mourinho toteaa Guardianissa.

– Keskityin liikaa Barcelonaan ja Liverpooliin. Se oli hyvä, koska löimme Barcelonan ja voitimme finaalin Liverpoolia vastaan. Kuitenkin se tunne, että haaskasin jotain, ei tuntunut hyvältä. Siksi en haaskaa enää mitään. Jos häviän, häviän siksi, että vastustaja oli parempi, mutta enää en heitä mitään menemään.

– Lähden Blackburniin hyvän joukkueen kanssa, sillä arvostan tätä kilpailua suuresti. Manchester United vaatii, että jokainen peli otetaan tosissaan.

Mourinhon sanojen voidaan olettaa olevan suunnatun esimerkiksi Liverpoolin managerille Jürgen Kloppille, jonka hyvin varamiehinen joukkue hävisi edellisellä cup-kierroksella Wolverhamptonille.

– Ehkä meillä ei ole tarpeeksi englantilaisia valmentajia. Ehkä meistä ulkomaalaisista managereista kaikki eivät opiskele ja ymmärrä tämän maan kulttuuria tarpeeksi hyvin.

– Minun tapauksessani opin läksyni Newcastle-pelin kohdalla. Hävisin Chelsean kanssa myöhemminkin Ykkösliigan tai Kakkosliigan joukkueille, mutta hävisimme muuten vain. Yritän aina ottaa pelit tosissani, sillä minä pidän Wembleystä ja FA Cupista, Mourinho jatkaa.

– Yllätyksiä tapahtuu yleensä asenteen takia, mutta alempisarjalaiset ovat myös koko ajan parempia ja parempia.