Bournemouthin keskikenttäpelaaja Harry Arter ja tämän puoliso Rachel Irwin saivat perjantaina terveen tyttölapsen. Raine Renee Arteriksi nimetty tyttövauva syntyi vain 14 kuukautta sen jälkeen kun pariskunnan aiempi raskaus päättyi tyttövauvan syntymiseen kuolleena.

Arter tiedotti tyttärensä syntymästä Instagram-tilillään saatesanoilla ”Tervetuloa Raine Renee Arter, me kaikki olemme hyvin ylpeitä sinusta.” Samassa yhteydessä Irlannin maajoukkuepelaaja kirjoitti tunteikkaasti sateenkaarivauvansa – eli keskenmenon tai kuolleena syntyneen vauvan jälkeen syntyneen vauvan – syntymän tarkoittavan valon saapumisesta pimeyden keskelle, mutta myrskyn pysyvän iäti perheen mielissä.

Viime viikolla 27-vuotias Arter kiitteli Manchester Cityn manageria Pep Guardiolaa tämän kauniista eleestä Bournemouthin ja Manchester Cityn välisen ottelun tauottua. Guardiola kertoi Arterille pelin jälkeen tietävänsä tapahtuneesta ja toivottavansa kaikkea hyvää syntymässä olevalle vauvalle.

– Se oli uskomattoman hieno ele. Arvostin sitä ja se toi hymyn kasvoilleni, Arter totesi pelin jälkeen The Timesin mukaan.

Kaikilla ei suinkaan ole ollut samanlaista tahdikkuutta. Tammikuussa Arter joutui hävyttömän irvailun kohteeksi, kun puoliammattilaispelaaja Alfie Barker hyökkäsi Arterin perheen tragediaa kohtaan Twitterissä mitä julmimmalla tavalla. Bournemouth oli menettänyt 3-0 -johtonsa ottelussa Arsenalia vastaan, ja häpeilemätön Barker kirjoitti:

– Ainakaan et menettänyt lastasi. Iso hype pettymyksen takia, aivan kuin lapsesi syntymään johtaneet 9 kuukautta.

Barkerin seura Hitchin Town antoi välittömästi twiittien tultua julki potkut Barkerille. Myöhemmin Englannin jalkapalloliitto FA otti tapauksen tutkintaan ja langetti Barkerille elokuun alkuun saakka kestävän pelikiellon sekä 250 punnan sakot.