26-vuotias Danny Welbeck teki kolmisen viikkoa sitten loistavan paluun Arsenalin avauskokoonpanoon kahdeksan kuukauden sairausloman jälkeen. Welbeck iski nopeaan tahtiin kaksi maalia Southamptonin verkkoon ja syötti kaupan päälle kolmannen auttaen näin joukkuettaan selkeään 5-0 -voittoon ja FA Cupin neljännesvälieriin.

Kannattajat odottivat innokkaasti Welbeckin seuraavaa tilaisuutta avauskokoonpanossa maanantaina Sutton Unitedia vastaan, mutta ykkösjoukkueen sijaan Welbeck pelasikin sunnuntaina reservijoukkueen ottelussa 70 minuuttia Leicesteriä vastaan.

Welbeck on pelannut Arsenalin edustusjoukkueessa koko kauden aikana vain 114 minuuttia. Miehen pelikunnon suhteen ei haluta ottaa mitään riskiä, sillä takana on vaikea polvivamma. Syynä siihen, ettei Welbeck maanantain cup-ottelussa pelaa, onkin se, että pelialustana on tekonurmi.

Danny Welbeck

@DannyWelbeck
Glad to get 70 minutes today to build up my match fitness. Plastic pitch at Sutton isn't the best idea at the moment. #COYG

– Olen iloinen, että sain pelata tänään 70 minuuttia kohentaakseni pelikuntoani. Suttonin muovikenttä ei ole juuri nyt paras mahdollinen idea, Welbeck kirjoitti Twitterissä.