Jos maanantai-illan jalkapalloviihdettä tarjoiltiin Lounais-Lontoon Suttonista, olivat puitteet jossain määrin toisenlaiset tiistaina. Manchesterin Etihadilla kohtasivat City ja Monaco. Ottelu päättyi lähes käsittämättömien vaiheiden jälkeen Cityn 5-3-voittoon.

Yksi ottelun mielenkiintoisia pointteja ennakkoon oli Englannin jaksollaan pahasti alisuorittaneen Radamel Falcaon paluu saarivaltioon. Kolumbialainen aloitti pelinsä Valioliigassa juuri tämän illan ottelukaupungissa, tosin sen punaisella puolella. Chelsean penkin kautta Ranskan liigaan palannut pelaaja on viime aikoina herännyt täysin uuteen kukoistukseen, ja iskenyt sarjassa kuluvalla kaudella jo 16 täysosumaa.

Vaikka kummankaan joukkueen kotiottelut eivät ole varsinaisia jalkapallokarnevaaleja, mitä tulee katsomoitten toimintaan, kertoi volyymi stadionilla heti alusta saakka että Ligue 1:n kärkipaikkaa pitävä Monaco oli saanut mukaansa hyvän määrän kannattajia. Punavalkoinen kulma toimikin ensi minuutteina isona kontrastina siellä täällä muualla katsomossa näkyneille tyhjille sinisille istuimille.

Näytelmä jonka katsojat tulivat näkemään, ei varmasti unohdu hetkessä.

Kotijoukkueen avauksessa nähtiin jälleen Sergio Agüero, jota etenkin David Silva yritti ruokkia aktiivisesti alusta saakka.

Vieraitten Kamil Glik hankki joukkueelleen hankaluuksia tulevaa ajatellen jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella hankkimalla varoituksen. Puolalainen on varoitustilin täyttymisen myötä poissa seuraavasta kohtaamisesta. Rikkeen kohteena oli tilanteessa Leroy Sane. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Fernandinho otti vastaan kovan laukauksen rintakehällään, ja oli pienen hetken kentän pinnassa haukkomassa happea.

Ottelun alku mentiin tasaisissa merkeissä, molemmat saivat aikaan laukauksia, eikä keskialueella juuri nyhjätty.

Match of the Day

@BBCMOTD
It's been a lively start at the Etihad Stadium!

Still Man City 0-0 Monaco however bbc.in/2mjcm64

Reilun vartin pelin jälkeen pallonhallinta merkittiin hienoisella erolla Citylle, mutta maalintekoyritykset Monacolle peräti 4-1.

19. minuutilla Monaco sai kulmapotkun, ja Glik oli saada toista kertaa nimensä pöytäkirjaan. Takatolpalla odotellut puolustaja sai pallon päähänsä kuitenkin niin yllättäen, yli kaikkien muiden pelaajien, ettei ehtinyt suorittaa kunnon puskua – pallo hieman ohi alanurkan.

23. minuutilla Agüeron jalka jäi ohjauksesta Kevin De Bruynen keskitykseen vain senttejä – kotijohto oli todella lähellä. City rakenteli peliään joukkueista rauhallisemmin, mutta Monaco pelasi toistuvasti varsinkin 18-vuotiaan Kylian Mbappen kautta teräviä hyökkäyksiä kohti Willy Caballeron vartioimaa maalia.

25. minuutilla nousi kortti toisen kerran, jälleen rikkeestä Sanea vastaan. Varoitettu pelaaja Djibril Sibide.

Vieraiden puolustus alkoi olla ongelmissa, ja seuraavasta hyökkäyksessä se revittiin riekaleiksi. Sane ja Silva toimivat arkkitehteinä, maalin tekijänä Raheem Sterling.

Rooter.gg

@RooterSports
Silva - Sane - Sterling - GOAL! #MCFC lead 1⃣ - 0⃣ 👏🏼

(📸:@ManCity) #CityvMonaco #MCIASM #CITYASM #MCFCASM #UCL

Sane ja Sterling olivat viimeisen syötön lähtiessä keskenään niin tasan linjassa puolustuksen takana, että paitsiokeskustelua käytiin – maali joka tapauksessa hyväksyttiin.

32. minuutilla tilanne muuttui muotoon 1-1. Falcao pääsi syöksypuskuun Fabinhon keskityksestä, jättäen Caballeron täysin vaille mahdollisuuksia. Tilanne sai oikeastaan alkunsa City-vahdin epäonnistuneesta avauksesta.

Flashscore India 🇮🇳

@Flashscore_IN
14 goals in his last 15 games for Radamel Falcao 🔥🔥#MCIASM #UCL

Kahta minuuttia myöhemmin Agüero pääsi yksin Monaco-vahti Danijel Subasicin kanssa ja kaatui kontaktitilanteessa. Kaikki tuntuivat odottavan rangaistuspotkua ja varoitusta, kenties suoraa punaista maalivahdille, mutta oikeudenjakajana toiminut Antonio Mateu Lahoz nostikin keltaisen sukeltamisesta argentiinalaiselle. Hidastuskuvan perusteella kontakti pelaajien kesken tapahtui vasta, kun Agüero oli jo menettänyt pallon ja aloittanut kaatumisen.

Tuomiosta käynnistynyt kalabaliikki stadionilla tuntui sekoittavan enemmän Cityä kuin vierailijoita – Monaco sai muutamaan minuuttiin aikaiseksi useita vaarallisia hyökkäyksiä. Protestointi kentällä jatkui pitkään, ja sen seurauksena myös Sterling hankki itselleen pelikiellon Monacossa – puhumalla. Vaikutti vahvasti siltä, ettei edes tätä ottelua pelata täysillä miehistöillä.

@BBCMOTD
How important could this moment prove to be? 🤔 bbc.in/2lIV0Tc #MCFC

40. minuutilla Mbappe pelattiin vapaaksi Cityn toppariparin taakse – kova veto ylös ja vieraat johtoasemaan 1-2

110 - Monaco are now the top scoring team within the top five European leagues (all comps). Galore.

Kylian Mbappé’s 2016/17 season so far:

First senior hat-trick ✅
First league hat-trick ✅
First Champions League goal ✅

Breakthrough year.

Tauolle todella tapahtumarikkaan jakson jälkeen vierasjohdossa. Cityllä kolme, Monacolla kaksi varoitettua pelaajaa.

WhoScored.com

@WhoScored
Raheem Sterling: Has been booked more times (11) than he has scored goals (9) for Manchester City this season #MCIASM

Hengästyttävä ottelu vain kiihtyi

47. minuutilla tilanne kuumeni entisestään, kun Falcao kaatui boksissa kamppaillessaan pallosta Nicolás Otamendin kanssa. Lahoz ei tälläkään kertaa näyttänyt pilkulle, mutta päätytuomari kertoi tälle virheen tapahtuneen. Rankkarin lisäksi kortti Otamendille. Falcao joutui odottamaan todella kauan lupaa ampua, ja veti lopulta heikosti alakulmaan – Caballero torjui vaikeuksitta.

Radamel Falcao has now failed to score both of his last two penalties in the Champions League this season.

❌ vs. Spurs
❌ vs. Man City

Otamendi joutui varoitettuna tiukkaan paikkaan; Mbappe haastoi argentiinalaista jo heti seuraavilla minuuteilla tiukasti.

Muutaman minuutin sekaannuksen jälkeen City sai vaihteeksi hyökkäyspelinsä käyntiin. 55. minuutilla lappu nousi loistavan avausjakson pelanneelle Tiemoue Bakayokolle.

58. minuutilla Sterling ja Agüero nousivat esiin Cityn kannalta positiivisissa merkeissä, jälkimmäinen tasoitti pelin. Maali meni suurelta osin Subasicin piikkiin.

200 - Sergio Aguero's strike is Manchester City's 200th European goal. Equaliser.

City nautti tasapelitilanteesta alle kaksi minuuttia. Falcao vei John Stonesia boksissa täydellisesti, ja nosti pallon yli Caballeron. Nuoren englantilaistopparin siirtosumma viime kesältä kaivettaneen taas isosti esiin.

2 - Falcao has scored as many goals tonight in Manchester as he did at Old Trafford for Manchester United (15 games). Homecoming.

Ottelu ei näyttänyt laantumisen merkkejä vielä tunnin pelinkään jälkeen 68. minuutilla oli Sterlingin vuoro kaatua rangaistusalueella, ja kotiyleisön raivota jälleen viheltämättömästä pilkusta. Seuraavasta hyökkäyksestä Mbappe pamautti pallon voimalla sivuverkkoon lähietäisyydeltä.

Ottelun kuudes maali nähtiin 71. minuutilla, kun Agüero pamautti pallon sisään kulmatilanteesta. 3-3.

Mark Ogden

@MarkOgden_
Aguero and Falcao playing out a centre-forward duel here. 3-3 now.

75. minuutilla ottelussa tuomittiin kaikkiaan kymmenes varoitus, ja siihen mennessä oli siis nähty myös kuusi maalia. Seuraavalla minuutilla omassa päässään hieman aiemmin antisankarina toiminut Stones vei siniset johtoon. Monacon puolustus kulmapotkutilanteessa petti, ja toppari ohjasi pallon sisään.

Manchester City

@ManCity
Live tweeting this game like...

82. minuutilla paukkui taas. Edellisen maalin jälkeen jälleen yhdelle Monaco-pelaajalle ensin kortin hankkinut Sane pääsi siirtämään pallon Agüeron tarjoilusta maaliin, 5-3.

Ottelussa nähtiin siis lopulta kahdeksan maalia ja 11 varoitusta.