Tilastot eivät lupaa hyvää Manchester Citylle Mestarien liigan tämän illan neljännesvälieräottelussa Monacoa vastaan, vaikka Pep Guardiolan suojatit pääsevät pelaamaan kotiyleisönsä edessä.

Ruhtinaskunnan ylpeys on vienyt vuosien saatossa nimiinsä kaikki kuusi kaksiosaista ottelupariaan englantilaista seuraa vastaan. Se juhli tällä kaudella jo kertaalleen voittoa saarivaltakunnassa, kun Tottenham kaatui lohkovaiheen ottelussa Wembleyllä. Myös jälkimmäinen kohtaaminen päättyi Monacon 2–1-voittoon.

Toisaalta Guardiola on osallistunut Mestarien liigan neljännesvälieriin yhteensä seitsemän kertaa Barcelonan tai Bayern Münchenin peräsimessä ja poistunut areenalta aina voittajana. City on lisäksi päässyt kelpo vireeseen kamppailun alla, sillä se oli voittanut neljä peliä peräkkäin ennen FA Cupin viime viikonlopun maalitonta tasapeliä Huddersfieldiä vastaan.

City hamuaa vasta toista kertaa kahdeksan parhaan joukkoon Euroopan tärkeimmässä seurajoukkuekilpailussa. Vuosi sitten joukkue eteni aina välieriin saakka.

Cityn alakertaa koetellaan varmasti, sillä Monacon hyökkäyspeli on vakuuttanut kuluvalla kaudella. Ranskan liigaa johtava joukkue on takonut 26 liigakamppailussaan peräti 76 maalia.

– Olen todella vaikuttunut siitä, kuinka hyviä he ovat. Laitapuolustajat pelaavat kuin laiturit – he ovat tappajia rangaistusalueella. Molemmat keskikentän pohjan pelaajat ovat älykkäitä, fyysisesti vahvoina he tulevat boksiin. Joukkue on kokonaisvaltainen. Se on Euroopan menestynein joukkue maalien määrässä mitattuna, kommentoi Guardiola.

Olen todella vaikuttunut siitä, kuinka hyviä he ovat.

Cityn alakerrasta puuttuu toipilas Vincent Kompany. Hyökkäyspäässä Gabriel Jesusin loukkaantumisen myötä Sergio Agüerolla on jälleen mahdollisuus näyttää osaamisensa. Argentiinalainen ei onnistunut maalinteossa kuudessa edellisessä kamppailussa.

– Maaleja tekevillä kavereilla kyse on lahjakkuudesta, itseluottamuksesta, vaistosta ja siitä, kuinka he liikkuvat ja luovat tilaa. Minä en pysty kontrolloimaan sitä. Hän tekee sen itse. En ole huolissaan siitä, Guardiola korosti.

Monacon kärjestä löytyy Cityn paikalliskilpailijaa Manchester Unitedia muutama vuosi sitten edustanut Radamel Falcao, 31. Kolumbialainen on viimeistellyt peräti 13 maalia 14 edellisessä ottelussaan, jos kaikki kilpailut huomioidaan.

– Minulla oli hyviä aikoja häntä vastaan, kun pelasimme toisiamme vastaan Espanjassa. Hän oli maailman paras hyökkääjä pelatessaan Atlético Madridissa, Cityn maalivahti Willy Caballero toteaa The Sunille.

– Kahden vuoden aikana hän auttoi heitä nousemaan yhdeksi Euroopan tärkeimmistä joukkueista. Hän saapui tänne eikä kyennyt esityksillään osoittamaan vastaavaa tasoa. Eturistisidevamman jälkeen hänellä oli vaikeata Unitedissa. Sellaisen loukkaantumisen jälkeen ei ole helppoa, mutta nyt hän tekee taas paljon maaleja. Meidän on oltava varovaisia hänen kanssaan. Toivottavasti emme näe parasta Falcaota eikä hän tee maalia.

Caballero on pannut merkille Monacon hyvän vireen – joukkue on pelannut joulukuun 18. päivän jälkeen 12 ottelua peräkkäin ilman tappiota.

– Monaco on vahva joukkue, jota on vaikea lyödä. Nyt parhaat ovat mukana Mestarien liigan tässä vaiheessa, joten meidän on keskityttävä paremmin kuin koskaan kaataaksemme heidät, maalivahti korostaa.

Toinen osaottelu pelataan 15. maaliskuuta Monacossa.

Mestarien liigan neljännesvälierä, 1. osa

21.45 Manchester City – Monaco Viasat

Mahdolliset avauskokoonpanot

Man City: Caballero; Fernandinho, Otamendi, Stones, Kolarov; Silva, Touré, De Bruyne; Sterling, Agüero, Sané

Monaco: Subašić; Sidibé, Glik, Raggi, Mendy; Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar; Germain, Falcao

Lähde: UEFA.com