Tavallisesti, jos Mestarien liigan pudotuspeleissä asettuvat vastakkain Valioliigan edelliskauden mestari ja La Ligan seitsemänneksi sijoittunut joukkue, olisi lähes jokainen valmis panemaan roponsa peliin brittijoukkueen puolesta. Keskiviikkoiltana viime keväänä sensaatiomestaruutta juhlinut Leicester on kuitenkin selkeä altavastaaja La Ligan kärkikahinoihin tällä kaudella liittyneen Sevillan vieraana.

Tällä kaudella Leicesteriltä on mennyt pieleen lähes kaikki. Liigacupista se putosi jo syyskuussa – tosin vasta jatkoajalla Chelseaa vastaan – FA Cupin se hyvästeli Ykkösliigan Millwallia vastaan ja Valioliigassa se on sijalla 17, pisteen putoamisviivan yläpuolella. Manageri Claudio Ranierin potkuilla onkin spekuloitu jo jonkin aikaa, mutta seurajohdon Ranierille äskettäin antama luottamuslause oli vankka. Ehkä siksi, koska italialaisluotsikin pysyi Leicesterille lojaalina.

Ranieri paljasti The Timesin mukaan lehdistötilaisuudessa Sevillassa, että hän sai sensaatiomestaruuden jälkeen tarjouksia italialaisilta ja kiinalaisilta seuroilta.

– Olisin voinut lähteä viime kauden jälkeen ilman mitään mutinoita, mutta halusin jäädä tänne. Tulin Leicesteriin rakentaakseni jotain, Ranieri vakuutteli.

Leicesterin rakennustyöstä ei ole kuitenkaan tullut yhtikäs mitään, vaan päinvastoin hyvä pohjakin on murentunut. Ranieri näkeekin Mestarien liigan taiston hyvänä tilaisuutena kurssin kääntämiseen.

– Illan peli voi olla käännekohta. Jos pelaamme hyvin, jokin sisällä voi muuttua, Ranieri uskoo.

– Pelaamme nyt rennosti, ilman Valioliigan paineita. Siksi toivon, että voimme esitellä omaa jalkapalloamme. Sevilla on parempi kuin me, mutta me taistelemme.