Mestarien liigan neljännesvälieräparin Sevilla-Leicester avausosa oli selkeää Sevillan hallintaa, mutta Leicester onnistui puristamaan kriittisen vierasmaalin oikeastaan ainoasta maalipaikastaan ja piti otteluparin edelleen elossa.

Kotijoukkue Sevilla aloitti pelin odotetun räväkästi. Neljännellä minuutilla Pablo Sarabian kaukolaukaus leijaili vain hieman yläriman yli, ja muutamaa minuuttia myöhemmin kommunikaatiovaikeudet olivat johtaa Leicesterin omaan maaliin. Kasper Schmeichel ylsi Christian Fuchsin pukkaukseen hädin ja tuskin.

Sevillan myllytys jatkui kiivaana ja 13. peliminuutilla se sai painostuksestaan palkinnoksi rangaistuspotkun. Leicesterin kapteeni Wes Morgan liukui Joaquín Correan jaloille ja pilkkutuomio oli selvä. Correan itsensä ampuma rankkari oli kuitenkin paitsi löysä niin myös epätarkka, ja tanskalaisvahti Schmeichel koppasi pallon turvallisesti syliinsä.

Seuraava Sevillan paikka tuli avausjakson puolivälissä, mutta Schmeichel venytti hyvin Sergio Escuderon alanurkkaa tavoitelleeseen laukaukseen. Pallonhallintaprosentti oli tässä vaiheessa Sevillan eduksi 74-26 ja onnistuneet syötöt 160-29. Hallinta oli totaalista.

25. peliminuutilla kotijoukkueen vyörytys palkittiin. Escudero lähetti vasemmalta täydellisyyttä hipovan keskityksen, jonka Sarabia puski vuorenvarmasti tolpan kautta maaliin. Christian Fuchsilta oli Sarabia pahasti hukassa ja Escudero sai keskitykseensä metrikaupalla tyhjää tilaa. Maali oli Kasper Schmeichelin ensimmäinen takaiskumaali Mestarien liigassa.

385 - After 385 minutes, Kasper Schmeichel has conceded his first goal in the Champions League. Costly.

Verkko oli soida vieläpä melkein heti perään toistamiseen, mutta Schmeichel nosti puolustajasta kimmokkeen ottaneen Stevan Joveticin kaukolaukauksen yli maalin.

Leicester ei saanut ensimmäisellä puoliajalla ainuttakaan kunnon maalipaikkaa, mutta kiitos Schmeichelin torjuntojen ja Sevillan hieman huolimattoman viimeistelyn tauolle mentiin vain isäntien 1-0 -johtoasemassa. Valioliigamestarit saivat koko 45-minuuttisella aikaiseksi vain surkeat 27 syöttöä vastustajan kenttäpuoliskolla.

OptaJohan

@OptaJohan
26 - Samir Nasri has completed 26 passes in the opposition half so far, one fewer than all Leicester City players combined (27). Show.

Toisen jakson viidennellä minuutilla Sevillan kapteeni Vitolo oli lisätä johtoa. Schmeichel piti näennäisesti etukulman kiinni, mutta Vitolon onnistui panna pallo tanskalaisen ja maalin välistä. Kudin olisi kuitenkin pitänyt olla pari senttiä tarkempi, sillä pallo osui lopulta vain tolppaan.

Pikkuhiljaa Sevillan ylivoima alkoi murentua ja Leicesterkin pääsi lähemmäs vastustajan maalia. Jos toiveet alkoivatkin pikkuhiljaa nousta, kaatoi Sevilla saman tien kylmää vettä niskaan. Stevan Jovetic sai vastahyökkäyksestä pallon maalintekosektoriin, jakoi sen pienen pyörähdyksen jälkeen viereensä Correalle ja tämä muutti numerot 2-0:aan uransa ensimmäisellä Mestarien liiga -maalilla.

Parikymmentä minuuttia ennen ottelun päätöstä Leicester nousi täysin ottelutapahtumien vastaisesti maalin päähän. Danny Drinkwater keskitti laidalta ja rutikuivaa kautta viettänyt Jamie Vardy juoksi pallon maaliin. Vardy oli ampunut maalia kohti edellisen kerran yli neljä täyttä ottelullista sitten. Tuikitärkeä vierasmaali piti otteluparin ainakin tässä vaiheessa vielä täysin avoimena.

380 - Jamie Vardy has scored with his first shot on target in 380 minutes for Leicester. Lifeline.

Osuma oli Vardylle miehen uran ensimmäinen Mestarien liiga -maali ja ylipäätään ensimmäinen maali yli kahteen kuukauteen.

Vielä viimeisillä minuuteilla Adil Rami puski kulmapotkusta pallon Leicester-maalin ylähirteen, mutta enempää maaleja ei nähty. Niukka 1-2 -tappio mairittelee Leicesteriä ja on sen kannalta paitsi onnekas, myös todella positiivinen ulos. Jatkoon tarvittava 1-0 -kotivoitto ei ole mitenkään epärealistinen tavoite, vaikka Sevillan yleinen pelivire onkin edelleen Leicesteriä parempi. Ottelupari on joka tapauksessa edelleen täysin auki.