Arsenalin luottopuolustaja Laurent Koscielny vierittää syyn Tykkimiesten viimeaikaisista vaikeuksista managerin sijaan pelaajistolle. Ranskalaistopparin mukaan Arsenalin ongelmat ovat ennen kaikkea henkistä laatua.

31-vuotias Koscielny loukkasi itseään viime viikon Mestarien liigan ottelussa Bayern Münchenin vieraana. Koscielnyn jättäessä kentän tilanne oli vielä 1-1, mutta sitten Arsenalin peli hajosi täysin. Loppuvihellyksen soidessa taululla komeilivat Bayernin tylyt 5-1 -voittolukemat.

– Meidän tuloksemme heittelevät liikaa. Se on henkinen ongelma. Meillä on sekä teknistä että fyysistä laatua, mutta meidän pitää pystyä pelaamaan koko peli hyvin, Koscielny totesi RMC:n haastattelussa.

Arsenalin ongelmat ovat tulleet esiin etenkin Valioliigan muita kärkipään ryhmiä vastaan. Arsenal on voittanut vain yhden top 7:n joukkueita vastaan pelaamistaan otteluista, ja hävinnyt näistä peleistä neljä.

– Kovia joukkueita vastaan pelkkä lahjakkuus ei riitä. Tarvitaan enemmän sitoutumista ja pelikaverin auttamista puolustuksessa. Jostain pitää löytää lisää virtaa.

– Joissain peleissä meiltä on puuttunut tahto haastaa. Tilanteemme on vaikea, mutta meidän täytyy pysyä yhtenäisinä ja alkaa vihaamaan häviämistä, Koscielny naulaa.

Samassa haastattelussa Koscielny antoi tukensa kritiikin kohteeksi joutuneelle manageri Arsène Wengerille.

– Valmentaja valmistaa pelaajat fyysisesti ja laatii taktiikat. Sen jälkeen on pelaajien homma tehdä kentällä tarvittava pelien voittamiseksi.

– Haluaisin, että Wenger tekee jatkosopimuksen. Olen pelannut hänen alaisuudessaan seitsemän vuotta ja kunnioitan häntä suuresti. Olen hänelle urani suhteen paljosta velkaa, Koscielny tunnustaa.

Lähde: ESPN