Manchester Unitedin manageri José Mourinho on tuohtunut Englannin jalkapalloliitto FA:n päätöksestä siirtää Chelsean ja Unitedin välinen FA Cupin puolivälieräottelu viikonlopulta maanantaipäivälle. Syy ratkaisuun oli valmentajien vanha vihollinen: televisioaikataulut. United pelaa vain kolme päivää myöhemmin Eurooppa-liigan neljännesvälierien toisen osaottelunsa.

– Olen todella yllättynyt, että päätös tehtiin ennen europelien arvontaamme. Tällä hetkellä kukaan ei tiedä, missä pelaamme ja aloitammeko kotona vai vieraissa, Mourinho muistuttaa The Telegraphissa.

– Ajatelkaa, jos maanantain Chelsea-vierailun jälkeen joudumme matkustamaan toiseen osaotteluun Venäjälle, Turkkiin tai Kreikkaan. Jälleen kerran TV-kanavien intressit ajavat seurojen ja englantilaisen jalkapalloilun edun ohi, eikä se kiinnosta ketään.

Portugalilaisvalmentaja korosti samassa yhteydessä sitä, kuinka korkealle hän arvostaa FA Cupia ja heitti pientä piikkiä naapuriseuran suuntaan. Manchester City peluutti viime kaudella FA Cupin neljännesvälierissä Chelseaa vastaan todella junioripitoista miehistöä ja hävisikin ottelun tylysti 1-5.

– En voi peluuttaa Chelseaa vastaan kakkosjoukkuetta tai alle 21-vuotiaiden joukkuetta kuten Manchester City teki viime vuonna. En voi tehdä niin. Me olemme Manchester United.

– En tee sitä FA Cupille, koska eivät nämä päätökset FA Cupin vika ole. FA Cup on kaunis ja historiallinen kilpailu. Minun täytyy kohdella Manchester Unitedin kannattajia ja FA Cupia oikein, Mourinho runoilee.

– Seurauksena on siis otteluruuhka. Minun pitää kierrättää pelaajistoa vähän, mutta jotkut pojista pelaavat kaikissa näissä peräkkäisissä peleissä. Jos silloin tulee Henrikh Mkhitarjanin tai Michael Carrickin kaltaisia loukkaantumisia, niin sittenpähän tulee.