Valioliigan hallitseva mestarijoukkue Leicester on vahvistanut kotisivuillaan antaneensa kenkää managerilleen Claudio Ranierille. Ranieri saapui Leicesteriin heinäkuussa 2015 ja johdatti joukkueen jo ensimmäisellä kaudellaan seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen. ”Kettujen” mestaruutta pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen jalkapallosensaatioista.

Tällä kaudella Leicester kuitenkin ajautui putoamistaisteluun ja on 65-vuotiaan Ranierin erottamisen hetkellä vain pisteen putoamisviivan yläpuolella. Mestarien liigan lohkonsa se voitti ja keskiviikkona se taisteli tasapäisesti Sevillan kanssa paikasta kilpailun puolivälierissä. Leicester hävisi avausosan Espanjassa maalein 1-2.

– Tämä on ollut vaikein päätös niiden seitsemän vuoden aikana, kun King Power on omistanut Leicester Cityn. Meidän pitää kuitenkin panna seuran pitkän aikavälin etu tunteiden edelle, olkoon ne tunteet sitten kuinka voimakkaita tahansa, Leicesterin varapuheenjohtaja Aiyawatt Srivaddhanaprabha perusteli.

– Claudio toi toimistoon suurenmoista laatua. Hänen taitava johtamisensa, motivointitaitonsa ja lähestymistapansa toivat Leicesteriin sitä kokemusta, mitä odotimmekin. Hänen lämpönsä, charminsa ja karismansa kehittivät Leicesteriä globaalisti. Olemme hänelle ikuisesti kiitollisia saavutuksistamme.

Claudio Ranieri sai Leicesterin seurajohdolta yksimielisen luottamuslauseen vain muutama viikko sitten. Valmennusvastuun ottavat tilapäisesti apuvalmentajat Craig Shakespeare ja Mike Stowell, kunnes Leicester löytää uuden managerin. Ranierin myötä valmennustiimistä saivat lähteä myös hänen italialaiskollegansa Paolo Benetti ja kuntovalmentaja Andrea Azzalin.