Mestarien liigan lohkovaiheesta Eurooppa-liigan pudotuspelien puolelle pullahtanut Tottenham koki viime torstaina yllätystappion belgialaisen Gentin vieraana. 0-1 -tilanne ei kuitenkaan ole mahdoton takaa-ajoasema käännettäväksi tänä iltana loppuunmyydyllä Wembleyllä.

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino sanoo joukkueensa laittavan täyden rähinän päälle heti avauspotkusta lähtien. Paremmasta pelivireestä saatiin merkkejä jo viikonlopun mainiossa FA Cup -ottelussa Fulhamia vastaan.

– Ei tarvitse olla nero huomatakseen jo 50 sekunnin jälkeen, pitääkö meidän muuttaa jotain pelissämme ja tuleeko meillä olemaan jotain ongelmia, Pochettino toteaa The Telegraphissa hyvän alun tärkeydestä.

– Sillä hetkellä muutoksia on kuitenkin liian vaikea tehdä. Muutimme pelijärjestelmäämme Gentiä vastaan puoliajalla eikä siitä tullut mitään. Jos pelin aloittaa huonosti, asennetta on vaikeaa muuttaa. Silloin antaa vastustajalle signaalin, ettei ole otteluun keskittynyt.

Tottenham-kannattajat janoavat palavasti seuran ensimmäistä pyttyä yhdeksään vuoteen, ja tässä tavoitteessa cup-muotoinen Eurooppa-liiga on tällä kaudella – FA Cupin ohella – Valioliigaa parempi mahdollisuus. Alkaa olla lähellä, että seuraavaa suurta voittoa juhlitaan vasta uuden, rakenteilla olevalla stadionin aikakaudella.

– Emme voi ostaa aikaa. On liian helppoa sanoa, että haluamme voittaa pokaaleja ja viedä seuran uudelle tasolle. Uuden stadionin rakentaminen ja pokaalien voittaminen ottavat kuitenkin aikaa. Meillä on käynnissä prosessi, jossa rakennamme vahvaa kokoonpanoa ja haastamme suurseurat tosissamme voittaaksemme jotain, Pochettino selvittää.

– Koskaan ei tiedä, kuinka kauan siihen menee, mutta lyhyessä ajassa se onnistuu vain, jos seuralla on rahaa ostaa maailman parhaat pelaajat. Meidän filosofiallamme se vaatii kuitenkin aikaa.