Valioliigan lauantain kello viiden pelit eivät yllätyksiä tarjonneet. Kotijoukkueet veivät pisteet yhtä poikkeusta lukuunottamatta.

Chelsea painoi lopussa Swansean yli

Chelsea palasi kahden viikon takaisen pistemenetyksen jälkeen voittojen tielle lyötyään kotonaan 3-1-lukemin Swansean. Blues aloitti maalinteon 19. minuutilla, kun Cesc Fàbregas sijoitti pallon Pedron syötöstä vasempaaan alanurkkaan. Etumatka kesti kuitenkin vain avausjakson lisäajalle. Swansean tasoituksen iski Fernando Llorente.

Toisella jaksolla Swansea ei pysynyt enää kyydissä mukana. 72. minuutilla Pedro täräytti rangaistusalueen takaa kaukolaukauksensa Lukasz Fabianskin selän taakse. Viimeisellä kympillä peli ratkesi lopullisesti Diego Costan naulattua Chelsealle 3-1-voiton.

Swansea-luotsi Paul Clementille ottelu oli ensimmäinen Chelseaa vastaan lähtönsä jälkeen. Clement työskenteli viime vuosikymmenen lopussa Bluesin apuvalmentajana.

Chelsealle voitto Swanseasta oli ensimmäinen viimeiseen neljään kohtaamiseen.

Crystal Palacelle tärkeät pisteet – Everton nollasi Moyesin

Crystal Palace ansaitsi helpottavan voiton lyötyään kotonaan putoamiskamppailussa Middlesbrough’n. Voitto irtosi nollapelillä 1-0-lukemin. Palacen voittomaalin viimeisteli avausjakson 34. minuutilla Patrick van Aanholt.

Everton jatkoi Sunderlandin ahdinkoa nollaamalla seuran kotinurmellaan. David Moyesin johtama Black Cats nöyrtyi valmentajan entisen joukkueen edessä luvuin 2-0.

Evertonin voittomaalin laukoi Idrissa Gueye suoraan Seamus Colemanin matalasta syötöstä. Ratkaisevasta toisesta osumasta vastasi isäntien ykköspyssy Romelu Lukaku.

Sarjanousijat pistejakoon

Sarjanousijoiden taistossa K.C Stadiumilla voittajaa ei saatu selville. Hull ja Burnley tasasivat pisteet 1-1-lukemin.

Hull otti viimeisen kaksikymppisen alkuun johtoaseman Tom Huddlestonen rangaistuspotkun avulla. Burnley tasoitti vain neljä minuuttia myöhemmin. Pallo pomppi kulmapotkutilanteessa oikealla etutolpalla odottaneelle Michael Keanelle, joka jysäytti matalan laukauksen voimalla verkkoon.

Burnley joutui vielä ottelun lisäajalla vajaalle. Ashley Barnesin toinen varoitus kuitenkin tuli sen verran myöhään, että Clarets selvisi siitä ilman takaiskua.

West Bromwichin vahvalle vireelle jatkoa

The Hawthornsilla puolestaan West Bromwich nappasi kolmannen voittonsa viimeiseen viiteen otteluun. Baggies oli Bournemouthia vastaan alkuun tappiolla, mutta onnistui kääntämään pelin 2-1-lukemin edukseen.

Bournemouthin hanat avasi jo 15. minuutilla rangaistuspotkusta Joshua King. Baggies tasoitti vain muutama minuuttia myöhemmin, kun Craig Dawsonin laukaus upposi kaukaa rangaistusalueen takaa vieraiden maalin kattoon.

Myös kotijoukkueen voittomaali syntyi avausjaksolla vain 12. minuuttia Dawsonin tasoitusta myöhemmin. Sen iski puolustaja Gareth McAuley, joka tälläsi pallon ruuhkasta maalinedustalta sisään.

Valioliiga lauantaina klo 17:00

Chelsea-Swansea 3-1 (1-1)

1-0 Cesc Fàbregas (19.)
1-1 Fernando Llorente (45+2.)
2-1 Pedro (72.)
3-1 Diego Costa (84.)
Crystal Palace-Middlesbrough 1-0 (1-0)

1-0 Patrick van Aanholt (34.)