Belgialaishyökkääjä Romelu Lukakusta tuli lauantaina Evertonin kaikkien aikojen paras maalintekijä Valioliigassa. Hän teki Sunderlandin verkkoon uransa 60. Everton-maalin ja nousi jakamaan historiatilaston kärkipaikkaa yhdessä skotlantilaisen seuralegendan Duncan Fergusonin kanssa. Lukakun osuma oli 2-0 -voittoon päättyneen ottelun jälkimmäinen maali.

Sunderland on ollut Lukakulle todellinen lempivastus, sillä 60 valioliigamaalista kahdeksan on syntynyt Sunderlandin verkkoon.

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Romelu Lukaku has scored seven times in the Premier League against Sunderland, against no side has he scored more. Ace.

Maali oli 23-vuotiaalle Lukakulle valioliigakauden 17:s, ja hän nousi samalla Arsenalin Alexis Sánchezin rinnalle Valioliigan maalipörssin kärkeen. Lukaku tarvitsi 60 maaliinsa peräti 110 ottelua vähemmän kuin Duncan Ferguson.

– Duncan Ferguson puhuu minulle joskus ennätyksestä, mutta minä haluan vain voittaa pelejä, kesällä 2014 seuran ennätyssiirtosummalla Evertoniin siirtynyt Lukaku kommentoi aiemmin helmikuussa Liverpool Echon mukaan.

Duncan Fergusonia ei ennätyksen häviäminen pois omista nimistä selvästikään kismitä, sillä hän kommentoi Lukakun maalijahtia näin:

– Mitä nopeammin hän vie ennätyksen, sen parempi. Rom on maalintekokone ja toivottavasti hän tekee seuraavan kymmenen vuoden aikana Evertonille vielä parisataa maalia.