Southampton tavoittelee sunnuntaina klo 18.30 alkavassa Liigacupin loppuottelussa Wembleyllä seuran ensimmäistä pokaalia 41 vuoteen. Vaikka Evertonin manageri Ronald Koeman viettikin kaksi edellistä kautta ”Pyhimyksissä” hyvällä menestyksellä, hän myöntää suoraan kannattavansa sunnuntain finaalissa ennakkosuosikki Manchester Unitedia.

– Me tarvitsemme apua Liigacupin ja FA Cupin voittajilta. Siinä mielessä toivomme Unitedin voittavan sunnuntaina ja jonkun suurseuroista voittavan FA Cupin. Siten Valioliigan seitsemänneksi sijoittuva joukkue pääsee osallistumaan Eurooppa-liigan karsintaan, Koeman perusteli The Guardianissa.

Everton on tällä hetkellä Valioliigassa juuri sijalla seitsemän, neljä pistettä kuudentena olevaa, mutta ottelun vähemmän pelannutta Manchester Unitedia jäljessä. Evertonin kanssa ”ylimääräistä” Eurooppa-liigan paikkaa kärkkyy myös siitä neljän pisteen päässä oleva West Bromwich, mutta kaikki muut joukkueet ovat jo selvästi kauempana.

Mikäli Evertonille paikka Eurooppa-liigan karsinnoissa lohkeaisi, alkaisi uusi kausi jo 27. heinäkuuta. Lohkovaihe puolestaan kasvattaisi selvästi otteluruuhkaa, mutta Koemanin mukaan nämä ovat toissijaisia seikkoja Evertonin nostamisessa uudelle tasolle. Europelien uskotaan myös auttavan pelaajamarkkinoilla.

– Pelaajat haluavat pelata Euroopassa ja Mestarien liigassa. Ensimmäinen askel on päästä europeleihin, vaikka se tarkoittaisikin vaikeaa Eurooppa-liigaa torstaisin ja todella varhaisia karsintapelejä kesken harjoituskauden. Haluamme päästä niihin mukaan, koska europelit ovat seuraava askeleemme, Koeman jatkaa.