The Times kertoi perjantaina, että Leicesterin managerin Claudio Ranierin potkuja edelsi seurajohdon tapaaminen joidenkin joukkueen keskeisten pelaajien kanssa. Nyt lehti on paljastanut, ketkä neljä pelaajaa olivat sen saamien tietojen mukaan suositun italialaisluotsin kohtalosta päättämässä.

Times kirjoittaa, että Leicester Cityn omistaja Vichai Srivaddhanaprabha kutsui keskiviikkoisen Mestarien liiga -ottelun (jonka Leicester hävisi Sevillalle 1-2) jälkeen sevillalaiseen hotellihuoneeseen neljä joukkueen kokenutta pelaajaa. Nämä olivat maalivahti Kasper Schmeichel, joukkueen kapteeni Wes Morgan, mestaruuskauden kaikissa otteluissa pelannut Marc Albrighton sekä viime kauden 24 valioliigamaalista tällä kaudella toistaiseksi viiteen maaliin hyytynyt Jamie Vardy.

Seurapomo kysyi pelaajilta näiden näkemyksiä joukkueen tämän kauden romahdukseen, eivätkä vastaukset kaikesta päätellen Ranieria mairitelleet. Leicesterin väliaikaisluotsi Craig Shakespeare kuitenkin kiistää pelaajien kapinoineen Ranieria vastaan ja sanoo näiden ottaneen palaverissa vastuun kehnoista peliesityksistä.

Samassa yhteydessä kerrotaan, että Ranierilla olisi tiettävästi ollut kesällä vaikeuksia Leicesterin lääkintähenkilökunnan kanssa. Hänen sanotaan myös katuneen sitä, ettei hän tehnyt kesällä muutoksia omaan taustaryhmäänsä.

Schmeichel ja Vardy tyrmäävät väitteet suoralta kädeltä

Pelaajat, joiden The Times väittää olleen osallisena Ranierin kohtaloon, kiistävät kuitenkin väitteet perättöminä.

– En tiedä, mistä ne raportit jostain palavereista ovat peräisin. Voin vain sanoa, että seuran omistajat ottavat todella aktiivisesti osaa kaikkeen toimintaan. He ovat aina läsnä, tulevat jokaiseen peliin sekä harjoituksiin, ja puhuvat pelaajien kanssa säännöllisesti, Kasper Schmeichel sanoi The Telegraphin mukaan.

– Puhumme heidän kanssaan säästä, kentistä ja mistä tahansa. Pitää muistaa, että he ovat hyvin menestyviä liikemiehiä, jotka ovat johtaneet seuran Mestaruussarjasta huipulle. Eivät he anna pelaajien vaikuttaa päätöksiinsä, tanskalaisvahti vakuuttelee.

Jamie Vardy puolestaan julkisti puolustuspuheenvuoronsa Instagram-tilillään:

– Claudiolla on ja tulee aina olemaan täysi kunnioitukseni! Se mitä me saavutimme yhdessä ja joukkueena oli mahdottomuus! Hän uskoi minuun silloin, kun monet muut eivät uskoneet, ja olen siitä hänelle ikuisesti kiitollinen.

– Nyt on spekuloitu sillä, että minä osallistuin hänen erottamiseensa. Se ei missään nimessä pidä paikkaansa, ja väite tekee todella kipeää! Ainoa asia, mihin me joukkueena olemme syyllisiä, on alisuorittaminen, ja me myönnämme sen sekä pukukopissa että julkisesti. Teemme parhaamme korjataksemme asian. Toivotan Claudiolle kaikkea hyvää, mitä ikinä hänen tulevaisuutensa tuokaan tullessaan. Kiitos kaikesta, Claudio, Vardy kirjoitti.