Sunnuntai-iltapäivän ratoksi pelattiin Valioliigaa White Hart Lanella. Tottenhamin vieraaksi saapui sarjan kymmenettä sijaa miehittävä Stoke.

Potters ei ole viime aikoina maalien merkeissä juhlinut, eikä tammikuussa tapahtunut Bojan Krkcin siirto Bundesliigan Mainziin ainakaan ole lisännyt sen luovuutta. Tästä ottelusta puuttui edelleen myös loukkaanutnut Xherdan Shaqiri.

Spurs lähti peliin niskassaan viime torstaina tapahtunut putoaminen Eurooppa liigasta.

Viiden minuutin pelin jälkeen Christian Eriksen vei ensin Stoke-puolustajaa ujuttaen pallon tämän jalkojen välistä, ja teki heti perään saman tempun myös maalivahti Lee Grantille. Pallo rullaili maaliviivan tuntumassa hyvän tovin, mutta oikealla laidalla oli Spurs-osastolla tyhjää.

Cody Roy

@Cody__Roy
Wow Eriksen drank his coffee with nutmeg this morning #COYS #THFC #TOTSTK

Tämän tilanteen jälkeen kotijoukkue keskittyi hieromaan palloa sekä boksin rajoilla että sen sisäpuolella. Ratkaisuja ei haluttu tehdä, suoraviivaisemmalla pelillä Spurs olisi ensimmäisen kympin jälkeen saattanut johtaa parilla maalilla.

Paul Hartwell

@PCHartwell
Spurs outsmarting themselves early vs Stoke. Typical. #TOTSTK #Spurs #COYS #Spursy

13. minuutin kohdalla Harry Kane sai viimein laukauksen aikaan Ryan Shawcrossin hämmentävän puolustustyöskentelyn seurauksena. Pallo takanurkkaan, ja torstain osuma omaan päähän alkoi hälventyä mielissä.

100 - Harry Kane has scored the 100th goal of his club career (84 for Spurs). Centurion.

Ennen 20 minuutin täyttymistä nähtiin ensimmäinen varoitus, kun Glenn Whelan myöhästyi pahasti taklauksessaan, osuen kahdella jalalla Jan Vertonghenin sääreen. Tilanteessa oli paljon samaa kuin Dele Allin ulosajolla palkitussa esityksessä torstaina. Kortin väri tällä kertaa kuitenkin keltainen.

23. minuutilla Hugo Lloris pääsi esittelemään reaktioitaan, kun Peter Crouch ohjasi pallon metrin päästä kohti maalia. Tilanne lopulta paitsio. Vaikka Spurs hallitsi peliä hyökkäyspäässä mielin määrin, ei tämä ollut suinkaan ensimmäinen tilanne, jossa sen puolustus antoi maalintekomahdollisuuden kyseisessä tehtävässä heikolle Stokelle.

Verthongen sai pian edellisen jälkeen kulmapotkun jälkitilanteesta täysin vapaan vetopaikan, belgialaisen pommi ylärimaan. Seuraavasta hyökkäyksestä Tottenham yritti jälleen kuukauden maalia – Kanen veto vain vähän takayläkulman ohi.

Erikoistilanteiden määrä Stoken päädyssä kuitenkin kasvoi koko ajan. 32. minuutilla kulman jälkeen Kane sai jälleen pallon boksin rajalla, kova veto matalana alakulmaan, 2-0. Maajoukkuehyökkääjälle Spurs-maali numero 85.

37. minuutilla Kanen hattutemppu tuli valmiiksi, kun pallo pomppasi vaparin jälkeen Stoken muurista toiseen alakulmaan. Vapaapotkun antajana jälleen Eriksen, jonka erikoistilanteisiin on selkeästi edellisen Valioliiga-pelin jälkeen kiinnitetty huomiota. Tälläkin kertaa vapari oli vain pieni siirto Kanen jalkaan sen sijaan, mitä nähtiin esimerkiksi viikko sitten. Vaikka Eriksen on todella tehokas keskittäjä, eivät pitkät pallot erikoistilanteissa ole todellakaan viime aikoina olleet hänen vahvimpia puoliaan. Pienemmät siirrot toimivat, tilanne nyt Kane 3-0 Stoke.

Viimenenkin jännite ottelusta katksei avausjakson lisäajalla, kun Kane juoksi vaivattomasti karkuun puolustukselta, ja siirsi pallon Allille – 4-0.

All Hail Queen Zelina

@bainalan05
The last two Spurs-Stoke games finished 4-0 and this one is 4-0 already. #TOTSTK #PL

Pelkkää juhlaa sunnuntai ei Tottenhamillekaan näyttänyt olevan, sillä heti toisen jakson alkuminuuteilla Toby Alderweireld saateltiin loukkaantuneena vaihtoon. Pitkän palan kaudesta jo aiemmin loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut belgialainen käveli suoraan koppiin, tilalle Kevin Wimmer.

Lisää huolia aiheutti 57. minuutilla Kanen osuminen jalallaan maalitolppaan. Päivän neljättä osumaansa hakenut kärki kurotti korkeaan palloon, ja tuli loikastaan alas osuen tolpan alareunaan. Kane jäi pariksi minuutiksi lääkintämiehen hoiviin päätyrajalle, mutta palasi pian kentälle.

Ottelun helppoutta Spursille korosti koomisesti Ben Davies, joka kulmapotkua omalta maaliltaan siivotessa teki ns. jereuroset, eli hoiti hiuksiensa kuntoa pelin ollessa vielä kesken ja pallon pyöriessä oman maalin tuntumassa. Sanomattakin selvää, ettei Stoke käyttänyt kauneudenhoitotuokiota hyväkseen.

Greg Wise

@spursgreg
Ben Davies actually just totally messed up 3 consecutive attempted clearances and between numbers 2 & 3 did his hair. "Unbelievable Jeff ! "

66. minuutilla kentältä vaihdettiin Alderweireldin lisäksi myös Vertonghen, jonka vamman laadusta spekulointi alkoi heti – ketkä pelaavat Spurs-toppareina seuraavissa otteluissa?

Cody Roy

@Cody__Roy
Match summary on 75- Key injuries troubling TOT. Vertonghen off w/ hamstring, Aldeweireld ankle. Kane play through leg

#COYS #THFC #TOTSTK

Vincent Janssen pysyi tänäänkin Mauricio Pochettinon koirankopissa. 85 minuutin pelin jälkeen argentiinalainen otti viimein Kanen vaihtoon, tilalle Heung-Min Son. Hollantilaishyökkääjän Englannin visiitti näyttää alkavan todella murheellisella kaudella, eikä Spursin scouttiosastokaan taida valtavia pisteitä tämän siirrosta saada.