Valioliigassa pelataan jälleen täysi ottelukierros. Ennakkoon kiinnostavin ottelu pelataan Anfieldillä, jossa Liverpool saa vieraakseen Arsenalin.

Liverpool on ollut suurissa vaikeuksissa kuluvan vuoden aikana. Reds on raapinut 15:stä ottelusta ainoastaan kaksi voittoa. Mestaruustaistelu on vaihtunut jo kilpailuun paikasta ensi kauden Mestarien liigassa.

Myös Arsenalilla on ollut vaikeuksia edellisissä otteluissaan. Viidestä edellisestä ottelusta kolme on päättynyt tappioon, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon.

Jordan Henderson puuttunee yhä Liverpoolin miehistöstä. Manageri Jürgen Klopp joutuu pelaamaan puolustaja Dejan Lovrenin osalta uhkapeliä. Kroatialaispuolustaja on vasta kuntoutunut polvivammastaan, joten pelikunto on osittain hämärän peitossa. Toisaalta, Lucas Leiva ei ole vakuuttanut Reds-alakerrassa.

Santi Cazorla puuttuu yhtä Arsenal-miehistöstä. Sivussa on myös Mohamed Elneny. Laurent Koscielny lienee jo toipunut vammastaan, samoin Aaron Ramsey. Suurin kysymysmerkki leijailee Mesut Özilin ympärillä. Saksalaispelaaja sairastui viikolla, joten pelikunto ei liene paras mahdollinen.

LONDON, ENGLAND - AUGUST 14:  Sadio Mane of Liverpool and team mates celebrate his goal with Jurgen Klopp, Manager of Liverpool during the Premier League match between Arsenal and Liverpool at Emirates Stadium on August 14, 2016 in London, England.  (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
Liverpool juhli voittoa Emiratesilla elokuussa (kuva: Getty Images).

Liverpoolin ja Arsenalin kamppailu on monella mittarilla hyvin tärkeä. Kumpikaan joukkueista ei liene luovuttanut vielä mestaruustaistelun suhteen, vaikka ero Chelseaan on hyvin vaikeasti kurottavissa. Manchester United ja Everton puolestaan hengittävät lähietäisyydellä Mestarien liiga -paikkoja ajatellen.

Otteluparin kesken on totuttu näkemään runsasmaalisia kohtaamisia. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Liverpoolin 4-3-vierasvoittoon. Molempien joukkueiden puolustukset eivät ole varsinaisesti vakuuttaneet viime aikoina. Tästäkin kohtaamisesta voidaan siis odottaa runsasmaalista.

27. ottelukierros

Lauantai

Manchester United-Bournemouth kello 14.30
Leicester-Hull kello 17.00
Stoke-Middlesbrough kello 17.00
Swansea-Burnley kello 17.00
Watford-Southampton kello 17.00
West Bromwich-Crystal Palace kello 17.00
Liverpool-Arsenal kello 19.30

Sunnuntai

Tottenham-Everton 15.30
Sunderland-Manchester City 18.00

Maanantai

West Ham-Chelsea kello 22.00