Kello 17 Suomen aikaa alkoi kaikkiaan viisi Valioliiga-ottelua. Sarjataulukon alemmalla puolella olevat joukkueet olivat pääosissa. Tiukan alun jälkeen maaleja mätettiin reippaasti.

Leicester-Hull

Edellisessä ottelussaan hurjan tasonnoston tehnyt Leicester sai vieraakseen Hull Cityn. Molemmat joukkueet ovat vaihtaneet kauden aikana valmentajaa, Claudio Ranierin vaihto Graig Shakespeareen on ollut esillä vahvasti. Marco Silva puolestaan on saanut tämän päivän vierasjoukkueen uuteen ryhtiin sen matkalla varmistamaan paikkaansa liigassa.

Ketut veivät ottelun alkua selkeästi, mutta maalinteon aloitti Hull. Vastahyökkäyksestä Oumar Niasselta pallo Kamil Grosickille, ja lopulta hyökkäyksen käynnistäneelle Sam Clucasille; 0-1.

Premier League

@premierleague
GOAL Leicester 0-1 Hull (14 mins) Sam Clucas carries the ball from his half, lays it off then gets on the end of a cross to finish #LEIHUL

Kotijoukkue sai palkinnon jatkuvista hyökkäyksistään, kun Jamie Vardy hoiti pallon Christian Fuchsille maalin eteen. 1-1 juuri ennen puolen tunnin täyttymistä.

Stoke-Middlesbrough

Stoke ja Middlesbrough kohtasivat Bet365 Stadiumilla. Vieraitaan seitsemän sijaa taulukossa ylempänä ollut Potters siirtyi johtoon 29. minuutilla Marko Arnautovicin osumalla.

Mark Arnautovic has now scored 4 Premier League goals this season; his strike against Middlesbrough the first coming at home.

Kun itävaltalainen kerran avasi maalihanat pitkästä aikaa kotikentällä, tuli niistä myös toinen osuma avausjaksolla. 42. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta.

West Bromwich-Crystal Palace

West Bromwichia vastaan asettui pahoihin ongelmiin ajautunut Crystal Palace, joka oli ennen peliä putoajan paikalla. Ottelun avausjakso vaikutti päättyvän täysin ilman pöytäkirjamerkintöjä, kunnes ajassa 45+1 Christian Benteke sai varoituksen.

Swansea-Burnley

Walesiin Swansean vieraaksi lauantaina matkusti Burnley. Joutsenet osuivat 13. minuutilla, maalintekijänä viime aikoihin nähden vähemmän yllättäen Fernando Llorente. Syötön puskuosumaan tarjoili Leroy Fer.

Burnley nousi tasoihin seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Andre Gray ampui pallon sisään pilkulta. Anthony Taylorin rangaistuspotkutuomio sai melkoista ryöpytystä sosiaalisessa mediassa.

Watford-Southampton

Kello viiden otteluiden ensimmäinen maali nähtiin Vicarage Roadilla, kun Troy Deeney upotti pallon Southamptonin verkkoon jo neljännellä peliminuutilla sivurajaheiton seurauksena. Joukkueita erotti ennen ottelua vain yksi piste; Herhiläisillä niitä oli koossa 31, Saintsilla 30.

Dusan Tadic toi vieraat tasoihin 28. minuutilla matalalla vedolla oikeaan alakulmaan. Ensimmäisen jakson viimeisellä lisäaikaminuutilla Southampton siirtyi johtoon. Nathan Redmond ampui tilanteeksi 1-2 edellisen maalin tehneen Tadicin syötöstä. Pallo sisään tolpan juuresta.

Telegraph Football

@TeleFootball
GOAL! Nathan Redmond gives Southampton the lead on the stroke of half time. Watford 1-2 Southampton

Swansea-Burnley 1-1

Riyad Mahrez vei Ketut johtoon huikealla suorituksella, kun ottelua oli kulunut 59.minuuttia. Boksin rajalla algerialainen harhautti kaksi puolustajaa täysin kahville, ja ampui pallon alakulmaan.

28 - Riyad Mahrez scored in open play for the first time in his last 28 Premier League appearances. Revive.

Ottelun lopullinen niitti syntyi 90. minuutin kohdalla Tom Huddlestonen päästä. Hull-pelaaja iski epäonnekseen pallon omiin, 3-1.

Toisen jakson ensimmäinen maali syntyi Hawthornesilla, jossa joukkueet olivat nyhjänneet maaleitta koko ensimmäisen jakson. 56. minuutilla Wilfried Zaha vei vieraat johtoon matalalla vedollaan boksin sisäpuolelta. Syöttö Yohan Cabayen nimiin.

GOAL West Brom 0-1 Crystal Palace (55 mins). Zaha brings the ball down on his chest and unleashes a rasping shot beyond Foster #WBACRY

Palace osoitti todellista halua nousta pohjamudista, siirtyen kahden maalin johtoon 84. minuutilla. Maalintekijänä Andros Townsend.

Gray teki toisen maalinsa Burnleylle tänään pian tunnin pelin jälkeen. Alakulmaveto muutti tilanteeksi Liberty Stadiumilla 1-2.

GOAL Swansea 1-2 Burnley (61 mins). Andre Gray gets his second of the match, turning in the box and firing low to the bottom corner #SWABUR

Kun kello viideltä alkaneet matsit olivat jo loppupuolillaan, saatiin lauantaipäivälle ensimmäinen ruotsalainen maalintekijä. Martin Olsson toi kotijoukkueen tasoihin Swanseassa Gylfi Sigurdssonin keskityksestä. Lisäajan toisella minuutilla loppuluvuiksi 3-2 iski jälleen Llorente.

Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Herhiläiset tulivat tasoihin. Stefano Okaka nosti joukkueen pisteen syrjään kiinni osumallaan, johon syötön tarjoili Isaac Success. Vain neljä minuuttia myöhemmin Southamptonille todella kovaksi vahvistukseksi osoittautunut Manolo Gabbiadini osui jälleen, vieraat 3-2-johtoon.