Italialaistoppari Andrea Ranocchiaa varoiteltiin ennen kuin hän allekirjoitti tammikuun lopussa sopimuksen Hull Cityn kanssa. Maanmiehet sanoivat, että uusi elämä Englannissa olisi kaikkea muuta kuin helppoa.

Interistä lainattu Ranocchia, 29, on nyt asunut reilun kuukauden ajan saarivaltakunnassa. Hän on saanut maasta täysin erilaisen kuvan kuin moni varoitti.

– Täällä suurin ero, jonka näin saman tien, oli se, että sitä eletään täällä urheiluna. Urheilu on enemmän elämäntapa kuin jokin osa-alue kuten Italiassa, Ranocchia toteaa Hull Daily Mailin mukaan.

– Keskustelin muiden Englannissa pelanneiden kanssa, ja he sanoivat, että se olisi hyvin erilaista ja vaikeata ja saattaisin joutua ponnistelemaan. Nyt olen kuitenkin täällä, soittanut heille ja kertonut ”Ei, se on mahtavaa, olen täällä onnellisempi kuin Italiassa”, hän jatkaa.

– Tämä on maailman paras liiga, eikä ole ketään, joka ei haluaisi pelata täällä. Se on asia, jonka olen aina halunnut tehdä. Olen edelleen hämmästynyt siitä, kuinka ihmiset elävät jalkapalloa.

Ihmiset Ranocchian kotipaikkakunnalla Assisissa ovat ottaneet Hullin nopeasti omakseen ja toivovat joukkueen säilyttävän sarjapaikkansa.

– Kaverini ja perheeni ovat ostaneet Hull Cityn paitoja ja huiveja sekä antaneet tykkäyksiä Instagram- ja Facebook-sivuille. Kaikki on käännytetty, nauraa Ranocchia.

Genoasta vuonna 2010 hankittua Ranocchiaa pidettiin aikoinaan Italian parhaana topparilupauksena. Asiat eivät kuitenkaan sujuneet aivan toivotulla tavalla, ja nyt oli aika uudelle haasteelle.

– Vietin kuusi vuotta Interissä. Ne olivat loistavia vuosia, mutta myös vaikeita, kuten huippujoukkueessa pelaaminen Italiassa aina on. Kokemukseni siellä oli kuitenkin mahtava, ja niin on tämäkin nyt. Minulla ei ollut koskaan minkäänlaisia ongelmia Interissä – ihmisten tai seuran kanssa. Oli vain muutoksen aika, vanhenen ja nyt oli oikea hetki tehdä tämä valinta.