Zlatan Ibrahimovic ja Alexis Sánchez pelaavat erinomaista kautta. Valioliigan tähdistökentälliseen ei kummallakaan ole kuitenkaan asiaa, jos Frank Lampardilta kysytään.

Ja Sky Sports kysyi. Lampard valitsi omasta mielestään parhaan kentällisen tämän kauden otteiden perusteella.

Maaliin Chelsea-ikoni valitsi Manchester Unitedin David de Gean. Neljän miehen puolustuslinjan puolestaan muodostavat César Azpilicueta (Chelsea), Michael Keane (Burnley), David Luiz (Chelsea) ja Ryan Bertrand (Southampton).

On ollut palattuaan todella kurinalainen.

– Miksi valitsin Michael Keanen? Mielestäni meidän on annettava tunnustusta Burnleylle joukkueena ja pelaajalle, joka heitettiin ulos suurseurasta ja jonka on ollut pakko kavuta takaisin huipulle, Lampard perusteli.

– Olen nähnyt tällä kaudella joitain otteluita, joissa hän on ollut fantastinen. Hän ei varmaankaan ole kaikkien Vuoden joukkueessa. Olisin voinut valita kenet tahansa Chelsean puolustuskolmikosta, mutta en halunnut ottaa liikaa Chelsean pelaajia.

Entä David Luiz?

– Mielestäni David Luiz on kypsynyt. Palattuaan hän on ollut puolustuskolmikon keskimmäisenä todella kurinalainen ja hyvä pallollisena. Hän on mielestäni ollut tällä kaudella todennäköisesti paras toppari Valioliigassa.

Keskikentällä ja hyökkäyksessä sinistä

Keskikentän pohjalle Lampard valitsi Chelsean N’Golo Kantén. Timanttimuodossa Kantén yläpuolella ovat Liverpoolin Adam Lallana ja Chelsean Eden Hazard. Kymppipaikalla puolestaan operoi Tottenhamin Dele Alli.

– Dele Allille voi antaa anteeksi vaisun alkukauden. Vuodenvaihteen jälkeen hän on ollut todella vakuuttava. Rakastan hänen itseluottamustaan.

– Kun puhumme Englannin maajoukkueista, jotka lähtivät MM-kisoihin, uskoimmeko että voimme voittaa parhaita joukkueita? Mielestäni Dele Allilla on todella vahva usko itseensä. Hän uskoo omaan tasoonsa – ja täysin oikeutetusti.

Nuo kaksi ovat tällä hetkellä uskomattomia.

– Monikaan pelaaja nouse Valioliigaan samalla asenteella. Se ei ole yleistä. Wayne Rooney ja Michael Owen ovat poikkeuksia. Meidän muiden on totuteltava pikku hiljaa. Hän (Alli) on ehdottomasti aikaansa edellä.

4-1-2-1-2-muodostelman hyökkäyskaksikoksi Lampard nimesi maalipörssin ykkösen ja kolmosen: Tottenhamin Harry Kanen ja Chelsean Diego Costan.

– Valitsin Harry Kanen ja Diego Costan. Olisin voinut ottaa Romelu Lukakun hyökkäykseen, mutta mielestäni nuo kaksi ovat tällä hetkellä uskomattomia.

Frank Lampardin tähdistö

frank-lampardin-tahdistokentallinen