Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on puolustanut päätöstään pudottaa pelintekijä David Silva avauskokoonpanosta keskiviikkoillan Stoke-ottelussa.

City ei ollut kotiyleisön edessä parhaimmillaan ja joutui tyytymään maalittomaan tasatulokseen. Joukkueen ohuille mestaruushaaveille se merkitsi jälleen yhtä kolausta.

Managerin mukaan Silvan lepuuttaminen johtui hektisestä otteluohjelmasta. Lauantaina City kohtaa FA Cupin puolivälierissä Middlesbrough’n, ja sen jälkeen edessä on Mestarien liigan neljännesvälierä Monacoa vastaan.

– Rotaatiot ovat hyvä asia, kun menestyy, mutta kilpailussa on paljon pelejä. Kahden ja puolen päivän kuluttua meillä on uusi peli – vieraskentällä, koska emme koskaan pelaa kotona, Guardiola kommentoi Manchester Evening Newsin mukaan.

– Haluaisin käyttää enemmän Fabian Delphin kaltaisia pelaajia. Edellisessä pelissä Kevin De Bruyne ei pelannut, hän pelaa nyt, hän jatkoi.

– Kolmen tai neljän päivän kuluttua meidän on matkustettava Ranskaan ja silloin pelaamme Monacoa vastaan. Kun viikossa on yksi peli, voi peluuttaa 11 pelaajaa ilman ongelmia. Nyt tärkein asia on palautuminen, pelaaminen kahdessa kilpailussa ja yritys selviytyä jatkoon.