– P-ska ottelu, mutta tulipahan pelattua, saattoi Manchester Unitedin manageri José Mourinho ajatella Eurooppa-liigan Rostov-ottelun jälkeen.

Se tiedettiin jo ennakkoon, että Venäjällä pelatusta neljännesvälierien ensimmäisestä osasta tulisi varsinainen jalkapallo-ottelun irvikuva. Kenttä oli jäinen ja niin surkeassa kunnossa, että suomalaisten joskus suosima termi ”perunapelto” saattaisi olla tässä tapauksessa turhan lievä ilmaus.

Pelaaminen yhden kosketuksen syöttökombinaatioilla oli käytännössä lähes mahdotonta. Joukkueet turvautuivat pitkälti pitkiin syöttöihin ja toivoivat sen jälkeen parasta. Kyynärpäät heiluivat aika ajoin korkealla, ja myöhästyneitä taklauksiakin nähtiin. Keltainen kortti nousi sillä seurauksella, että parin Rostovin pelaajan varoitustili täyttyi.

Kotijoukkueen Timofei Kalatshev pyrki toisella puoliajalla sanasotaan jopa Mourinhon kanssa, ja pelaajien elekielestä saattoi nähdä, että pelaaminen moisissa olosuhteissa turhautti heitä. Ei siis ollut ihme, että reilun 90 minuutin aikana nähtiin vain kaksi taianomaista hetkeä – ja ne molemmat johtivat maaleihin.

90 minuutin aikana nähtiin vain kaksi taianomaista hetkeä – ja ne molemmat johtivat maaleihin.

Olosuhteet huomioiden oli helppo ymmärtää, miksi vaikkapa Marouane Fellaini kirmasi kentällä ja Juan Mata istui vaihtopenkillä. Fellaini osoitti arvonsa Unitedin johtomaalissa 35. minuutilla. Hän otti pallon mestarillisesti alas ja syötti pystyyn Zlatan Ibrahimovićille, joka piti sen taiturimaisella kosketuksella kentän puolella ja syötti Henrikh Mkhitarjanin maalintekoon.

Myös Rostovin 53. minuutin tasoitusmaali oli upeaa katsottavaa. Kalatshevin erinomainen pystysyöttö tavoitti oikea-aikaisen juoksun tehneen Aleksandr Buharovin, joka täräytti pallon toisella kosketuksellaan suoraan ilmasta sisään.

Rostov oli aiemmin pitänyt Bayern Müncheniä ja Atlético Madridia ahtaalla, mutta tällä kertaa joukkue ei kyennyt luomaan juurikaan vaarallisia hyökkäyksiä. Se jäi varmasti isäntiä harmittamaan, sillä Chris Smallingin johtama Unitedin alakerta vaikutti haavoittuvalta.

United oli matkustanut saarivaltakunnasta vajaan 3 000 kilometrin päähän. Ottelu päättyi 1–1, eikä uusia loukkaantumisia tullut. Sisimmässään Mourinho lienee melkoisen tyytyväinen illan saldoon. Juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että Eurooppa-liigan voitto saattaa olla Unitedille se helpoin tie ensi kauden Mestarien liigaan.