Burnleyn parhaassa maalintekijässä Andre Grayssä on tiettyä eläimellistä vaistoa, arvioi manageri Sean Dyche. Entinen Luton-hyökkääjä Gray, 25, teki viime viikonloppuna kaksi osumaa Swansean verkkoon ja nosti kauden maalimääränsä jo kahdeksaan.

Vielä kolme vuotta sitten Gray pelasi liigan ulkopuolella. Ennen siirtymistä korkeimmalle sarjatasolle miehellä oli ainoastaan kaksi kautta takana Mestaruussarjassa.

– Vaikka hän mielestäni on yhä melko vihreä jalkapallon isossa kuvassa, koska hänellä ei ole niin sanottua normaalia akatemia-edustusjoukkue -taustaa, hänen oli mentävä kauas taaksepäin ennen kuin hän pääsi eteenpäin. Hänessä on tiettyä tasapainoa ja keskittymistä, Dyche kommentoi Lancashire Telegraphin mukaan.

Grayn alku Valioliigassa ei mennyt putkeen, sillä hänelle mätkäistiin peräti neljän ottelun pelikielto sosiaalisen median kirjoituksista. Dychen mukaan pelaaja on reagoinut takaiskuun loistavasti.

– Hän on kohdannut haasteita saavuttaakseen ammattimaisen käyttäytymistavan. Jos olet Steven Gerrard, olet läpikäynyt järjestelmän huippujuniorina ja tullut toisesta päästä ulos huippupelaajana. Hän ei ole sellainen, manageri sanoo.

– Joten siellä on koko ajan eläimellistä vaistoa, joka jatkaa hänen matkaansa, ja matkalla tulee haasteita, joiden avulla kaikki selkiytyy. Ja osa noista haasteista on todella mahtavia, kuten se asia, joka tapahtui aiemmin tällä kaudella.

Gray takoi 25 maalia, kun Burnley voitti Mestaruussarjan viime kaudella. Kaksi vuotta aiemmin Konferenssissa hän oli viimeistellyt 30 osumaa Lutonille.