– Voiko Leicester voittaa Mestarien liigan? Miksi ei?

Lause kuulostaisi todella kummalliselta, jos se olisi kirjoitettu 1,5 vuotta sitten. Tätä nykyä ei ehkä ihan tajuta, että manageri Craig Shakespearen lausahduksen pitäisi edelleen kuulostaa melko kummalliselta.

Leicester kohtaa neljännesvälierien toisessa osaottelussa Sevillan. Ensimmäinen osa päättyi andalusialaisten 2-1-kotivoittoon. Se oli täysin odotettua. Onhan Sevilla jo useamman vuoden ajan osoittanut kuuluvansa ainakin lähelle Euroopan huippua. Leicester sen sijaan oli vielä jokin aika sitten pieni ja piskuinen hissijoukkue, joka taisteli paikasta auringossa. Silloin aurinko tarkoitti paikkaa Valioliigassa.

Nyt Leicester on taas Valioliigassa lähempänä sitä, ”mihin se kuuluu”. Taistelemassa sarjapaikastaan. Mutta Mestarien liigassa unelmia ei ole vielä kukaan särkenyt. Kaikki on mahdollista, kiitos sen Sevillan helmikuisessa illassa tulleen vierasmaalin (ja Joaquin Correan epäonnistuneen rangaistuspotkun).

Sevilla on toki tänä iltana ennakkosuosikki jatkoon, muttei mitenkään älyttömän isosti. Leicesterille riittäisi jatkopaikkaan 1-0-voitto. Juuri sellainen, joita joukkue napsi viime kauden Valioliigassa viikko toisensa perään.

Pelillisesti nähdään todennäköisesti toisinto ensimmäisestä kohtaamisesta. Sevilla pitänee palloa, ja Leicester kääntänee peliä riistojen jälkeen hyvin nopeasti pystysuuntaan. Kummallakaan ei ole pelin alussa kiire, joten molemmat joukkueet voivat pelata niille ominaista peliä. Sikäli olisi mielenkiintoista nähdä esimerkiksi se, että Sevilla tekisi avausmaalin, sillä silloin Leicesterin olisi pakko nostaa riskitasoaan ja muuttaa pelaamistaan.

Jos jotain pitäisi veikata, niin sanotaan tasapeli maalein 1-1. Se tarkoittaisi Leicesterin haaveiden kaatumista.

Mestarien liiga tiistaina

Juventus-Porto klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)

Leicester-Sevilla klo 21.45 (Yle TV2, Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)