Leicester pelasi Mestarien liigan kotiottelunsa Sevillaa vastaan tiistai-iltana. Edellinen ottelu päättyi tämän illan vieraitten hyväksi 2-1, Jamie Vardyn tehtyä pelin lopussa tärkeän vierasmaalin hallitsevalle Valioliigan mestarijoukkueelle.

Toisin kuin Valioliigassa, Leicester on esiintynyt Mestarien liigassa tähän saakka hyvinkin vakuuttavasti.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
Leicester are one of only 4️⃣sides to win all 3️⃣ of their #UCL home games this season.

Ensi minuuttien jälkeen kotijoukkue otti pelin haltuunsa, ja Jorge Sampaolin miehistö sai kuluttaa pitkälti vain omaa kenttäpuoliskoaan.

Huolimatta harvoista hyökkäyksistään Sevilla kuitenkin oli reilun 20 minuutin pelin jälkeen esittänyt ottelun vaarallisimmat tilanteet. Samir Nasrin vedon alkuminuuteilla torjui Kasper Schmeichel, Pablo Sarabian veto 21. minuutilla puolestaan painui vähän ohi alakulman.

FanSportsClips

@FanSportsClips
hdsportsclips: Sarabia wide right Fox Sport… UEFA Champions League Soccer: Leicester City v… clippituser.tv/c/drmkm

26. minuutilla Iborra rikkoi Vardya aivan rangaistusalueen kulman tuntumassa, ja Leicester sai loistopaikan johtomaaliin. Riyad Mahrez toimitti pallon takakulmalle, josta sen siirsi onnekkaasti verkkoon Wes Morgan. 1-0-tilanteessa Ketut olivat matkalla jatkoon.

Wes Morgan has scored at home for the first time since 27th August, 2016.

Captain Morgan.

OptaJose

@OptaJose
1 - Wes Morgan has become the first Jamaican player to score in the #UCL history. Captain.

Maalin jälkeen pelin suunta muuttui täysin, kun Sevilla joutui hakemaan vierasmaalia. Leicester taas pääsi pelaamaan tyylillä jolla se voitti Valioliigan viime kaudella; puolustaen syvällä omalla alueellaan, vastahyökkäyksiä kytäten.

Tauolle tilanteessa 1-0.

Leicester 1-0 (2-2 on agg.) Sevilla HT:

Shots: 8-6
Pass accuracy: 68%-81%
Chances created: 2-5
Possession: 41%-59%

Toista jaksoa ehdittiin pelata seitsemän minuuttia ennen todellista maalipaikkaa. Sergio Escudero veti kaukaa, ja yllätti Schmeichelin täysin. Pallo kuitenkin pysähtyi lopulta ylärimaan.
Kahta minuuttia myöhemmin Marc Albrighton vei Leicesterin kahden maalin johtoon. Keskikenttämies sai pallon muutamankin pompun kautta hyvään vetopaikkaan, ja upotti sen alakulmaan.

2 - Both of Marc Albrighton's goals this season have come in the Champions League (also against Club Brugge). Occasion.

Sevilla hyökkäsi jatkuvasti ja yritti jauhaa kotijoukkueen puolustusta rikki. Korkeat keskityspallot päätyivät kuitenkin säännöllisesti Leicesterin eduksi. 74. minuutilla Nasri otti toisen varoituksensa nokkapokassa Vardyn kanssa. Molemmat nyökkäsivät päitään eteenpäin, ja Vardy otti luonnollisesti hetkestä kaiken irti. Myös hänelle tilanteesta kortti. Sevillan takaa-ajosaumat heikkenivät kuitenkin ulosajon myötä huomattavissa määrin. Kumpikaan pelaajista ei saa suurta tilanteesta suurta sympatiaa hidastusten perusteella.

101 Great Goals

@101greatgoals
Nasri v Vardy in Battle of the Cheeky Chavs

78. minuutilla Sevillalle tuomittiin rankkari. Steve N’Zonzi ampui heikosti, Schmeichel torjui alakulmasta.

WhoScored.com

@WhoScored
Sevilla: Have now missed their last 4 penalties in all competitions

Hetkeä myöhemmin myös Sampaoli ajettiin ulos kentän laidalta.

Leicester oli sitkeä ja onnekas, Sevilla ei missään vaiheessa löytänyt oikeita aseita sen pelin murtamiseen. Ulosajo ja onneton rangaistuspotku olivat lopulliset niitit, Englannin mestari jatkaa Mestarien liigassa.