Swansean manageri Paul Clement paljastaa Wales Onlinen mukaan, että Manchester Cityn luotsilla Pep Guardiolalla on ollut oma osansa walesilaisten nousuvireen taustalla.

Kulmapotkujen ja vapaapotkujen puolustaminen oli jo pitkään ollut Swansean ongelma Valioliigassa. Viime kaudella vastustajat tekivät erikoistilanteista yli 20 maalia, ja sama trendi jatkui tällä kaudella. Joulukuuhun mennessä päästettyjä erikoistilannemaaleja oli jo yhdeksän, ja ennen Clementin pestaamista maaleja tuli vielä kolme lisää.

Kaikki kuitenkin muuttui Clementin otettua ohjat tammikuussa. Swans ei ole päästänyt sen jälkeen ainuttakaan osumaa kulmapotkusta tai vapaapotkusta. Joukkueen tätä nykyä käyttämä merkkausjärjestelmä muistuttaa samaa metodia, jonka Clement ja Carlo Ancelotti ottivat Bayern Münchenissä käyttöön Guardiolan lähdettyä.

Olemme osoittaneet, että pystymme puolustamaan hyvin ja olemaan myös uhka hyökkäyssuuntaan.

– Olemme muuttaneet joitakin asioita, pelaajat tekevät työnsä oikein. Olemme osoittaneet, että pystymme puolustamaan hyvin ja olemaan myös uhka hyökkäyssuuntaan. Sen vastuun annan (apulaismanageri) Nigel Gibbsille, Clement kommentoi median edessä.

– Tultuani tänne halusin vaihtaa aluemerkkaukseen kulmissa, ja toteutimme sen. Joukkueen organisointi on hänen vastuualueensa harjoituskentällä ja joukkuepalavereissa, joten hän ansaitsee kredittiä pelaajien lisäksi, hän jatkoi.

– Kun menin Bayern Müncheniin, en ollut koskaan käyttänyt aluepuolustamista. Kun Carlo ja minä menimme sinne, he olivat käyttäneet sitä Guardiolan alaisuudessa ja onnistuneet siitä, joten meidän piti päättää, tekisimmekö samoin kuin edellisissä seuroissa vai säilyttää heidän tapansa, johon he olivat tottuneet. Me itse asiassa muutimme ajatustapamme – asiat pysyivät pelaajille samoina.

Clementin aikakaudella Bayernissa joukkue päästi ainoastaan yhden vapaapotkumaalin venäläistä Rostovia vastaan.