Tänään ratkotaan Mestarien liigan viimeiset puolivälieräpaikat. Atlético Madrid isännöi Bayer Leverkusenia ja Monaco Manchester Cityä.

Monacon ja Cityn välillä lähtötilanne on mielenkiintoinen. Ensimmäinen osaottelu tarjosi peräti kahdeksan maalia, kun City kaatoi kotonaan ruhtinaskunnan joukkueen maalein 5-3. Vastaavaa voi hyvin olla luvassa tänäänkin.

Monaco tarvitsee jatkopaikkansa eteen vähintään kaksi maalia, joten joukkueen on hyökättävä. Tuskin Citykään lähtee mitään bussia parkkeraamaan, se kun ei kuulu Pep Guardiolan filosofiaan.

On mielenkiintoista nähdä, yrittääkö Monaco viedä Cityltä pallonhallinnan. Vaikka ei yrittäisi, se todennäköisesti iskee melko ylhäältä Cityyn kiinni. Se taas voi avata nopeille hyökkäyksille tilaa – molemmille joukkueille.

Erityisellä mielenkiinnolla kannattaa seurata Monacon oikeaa (ja Cityn vasenta) laitaa. Ensimmäisessä osaottelussa City hyökkäsi vasemman laitansa kautta 47-prosenttisesti. Monacon vastaava lukema oikean laidan (eli sen saman laidan) hyökkäyksissä oli 49 prosenttia. Sielläkö ratkaisu tänään nähdään?

Pelaajiston suhteen merkittävin mahdollinen poissaolo koskettaa Monacoa. Radamel Falcao ei välttämättä pysty pelaamaan. Falcao iski avausosassa kaksi maalia, ja hän on tehnyt tällä kaudella Monacolle eniten maaleja niin Ranskan pääsarjassa kuin Mestarien liigassa.

Mestarien liiga keskiviikkona

Atlético Madrid-Bayer Leverkusen klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)

Monaco-Manchester City klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)