Kello 17 Suomen aikaa alkoi yhteensä viisi Valioliiga-ottelua. Pelien maalinteko aloitettiin Lontoossa Riyad Mahrezin voimin. Vain Sunderlandissa jäätiin ilman maaleja. Chelsea on näiden pelien jälkeen 13 pisteen karkumatkalla liigan kärjessä.

Stoke-Chelsea

Marcos Alonso hankki vieraille vaparin hyvästä paikasta 13. peliminuutilla. Williain yllätti maalivahti Lee Grantin täydellisesti pudottamalla pallon etukulmaan, 0-1.

BBC Sport

@BBCSport
GOAL!

Willian fools everyone with a clever free-kick which creeps in at the near post.

Stoke 0-1 Chelsea bbc.in/2nPXc8V #STKCHE

25. minuutilla Jonathan Walters ja David Luiz iskivät keskialueella päänsä lujaa yhteen, vieraitten brasilialista hoidettiin kentän pinnassa pitkään. Molemmat kuitenkin palasivat täyteen toimintaan.

Stoke teki kulmapotkutilanteesta maalin 33. minuutilla, mutta avustava tuomari liputti tilanteen paitsioksi. Päätuomari Anthony Taylor keskusteli avustavan kanssa, ja piti tuomion voimassa. Saido Berahino oli selkeästi paitsiossa, mutta maalin tehnyt Bruno Martins Indi ei. Ensin mainitun katsottiin kuitenkin osallistuneen peliin tilanteessa riittävästi paitsion liputtamiseksi.

Hetkeä myöhemmin Taylor osoitti pallon pilkulle nähtyään Gary Cahillin rikkoneen Waltersia. Walters ampui rankkarin itse, voimalla ja ylös. 1-1.

Taylorin urakka ei helpottunut tämän jälkeen lainkaan. 38. minuutilla Ryan Shawcross, ja jo aiemmin varoitettu Diego Costa ottivat keskialueella rajusti yhteen. Ei varoituksia. Lähes seruraavassa tilanteessa Costa oli jälleen esillä. Philip Bardsley sai kortin osuttuaan espanjalaista polvitaipeen tuntumaan. Alusta asti todella kuumana käyneen Costan nimeä huudettiin voimalla pitkin jaksoa niin koti- kuin vieraskannattajien osastoilta.

66. minuutilla Alonso pamautti pallon vaparista ylärimaan, ja ajauitui tilanteen jälkeen kahakkaan Mame Dioufin kanssa. Molemmat selvisivät välienselvittelystä varoituksitta.

Kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Cahill saattoi naulata lopullisen niitin Chelsean mestaruudelle. Stoke-puolustus epäonnistui pahasti kulmapotkutilanteen purkamisessa, ja toppari pääsi iskemään irtopallon sisään.

Crystal Palace-Watford

Selhurst Parkilla saatiin odotella maalia aina 68. minuutille. Maalin teki Troy Deeney – omiin. Herhiläiskolossi yritti purkaa vaparitilannetta, mutta muuttikin tilanteen kotijohdoksi.

Premier League

@premierleague
GOAL Crystal Palace 1-0 Watford (68 mins). Troy Deeney can only divert Cabaye's free-kick into his own net #CRYWAT

Everton-Hull

Ronald Koemanin komentama kotijoukkue otti johtoaseman itselleen yhdeksännellä peliminuutilla, maalintekijänä Dominic Calvert-Lewin. Nuorukaisen ura korkeimmalla sarjatasolla on alkanut melkoisella tavalla.

Match of the Day

@BBCMOTD
Second start.
First goal.

Dominic Calvert-Lewin has got his Everton senior career off to a flyer bbc.in/2mU8l9v #EVEHUL #EFC

Dominic Calvert-Lewin has scored his first ever goal for Everton with his first ever shot on target in the Premier League.

Goodison Parkin isäntien urakka helpottui 73. minuutilla, kun Hullin Tom Huddlestone hankki suoran punaisen kampituksesta.

BBC Sport

@BBCSport
RED CARD.

A poor tackle and Tom Huddlestone has his marching orders.

Today just got harder for Hull, 1-0 down at Everton

Pian ulosajon jälkeen kentälle tullut Enner Valencia upotti Hullin 2-0-osumalla, oltuaan kentällä viisi minuuttia. Maaliin syöttö Romelu Lukakulta. Belgialainen iski vielä itsekin maalin, ja muutti numeroiksi 3-0 ajassa 90+1. Seuraava osuma maalitykin nimiin merkittiin ajassa 90+4.

West Ham-Leicester

Vaikeaa kautta läpi tahkova Hammers sai lisää kovuutta Leicesterin taholta. Ketut johtivat
seitsemän peliminuutin jälkeen jo kahdella maalilla.

Leicester City

@LCFC

@LCFC
GOALLLLLLL! RIYAD MAHREZ GIVES #LCFC THE LEAD IN LONDON!

#WhuLei
5 - Mahrez curls in a cross on his left foot from the right towards Okazaki, but nobody gets a touch and it sneaks inside the post. #WhuLei

GOAL West Ham 0-2 Leicester (7 mins). Robert Huth heads Albrighton's cross past Randolph to double their lead #WHULEI

Kotijoukkue nousi uudelleen mukaan otteluun Manuel Lanzinin vaparimaalilla, joka sai myös tunnetummasta Leicester-leiristä kehuja.

Gary Lineker

@GaryLineker
Sensational freekick from Lanzini makes it 2-1. Credit where it's due.

Vieraat palauttivat kahden maalin johtonsa 39. minuutilla Jamie Vardyn toimesta.

Kierroksen maali-ilottelussa seuraavan osuman teki Andre Ayew, joka onnistui 63. minuutilla.

GOAL West Ham 2-3 Leicester (63 mins). Andy Carroll heads back across goal for Andre Ayew to nod home #WHULEI

Stoke-Chelsea 1-2 (1-1)
Crystal Palace-Watford 1-0 (0-0)
Everton-Hull 4-0 (1-0)
Sunderland-Burnley 0-0
West Ham-Leicester 2-3 (1-3)