Valioliigassa pelataan viimeinen kierros ennen maaottelutaukoa. Seuraavat Valioliiga-ottelut pelataan vasta huhtikuun ensimmäisinä päivinä.

Tauolle suunnataan todellisen helmen saattelemana, kun Manchester City isännöi Liverpoolia. Ottelussa taistellaan äärimmäisen suurista pisteistä, etenkin Mestarien liigan paikkoja ajatellen.

Citizens lähtee otteluun takuulla ärsytettynä. Pep Guardiolan miehistö kompastui viikolla Mestarien liigan neljännesvälierissä AS Monacoon. Loppukauden osalta huomio on siis Valioliigassa ja FA Cupissa. Pokaalien osalta suurin mahdollisuus piilee FA Cupissa, mutta myös Valioliigassa tulisi päästä neljän parhaan joukkoon.

Liverpoolilla on allaan kaksi voitokasta Valioliiga-ottelua. Kuluva vuosi on ollut kokonaisuutena erittäin vaikea. Vaikeuksia on ollut erityisesti vieraskentällä, jossa voitto odottaa yhä päivänvaloaan vuoden 2017 osalta.

Citizensin kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaispotilaat Gabriel Jesus ja Ilkay Gündogan. Liverpoolin leirissä kysymysmerkkejä puolestaan riittää. Roberto Firmino puuttui edellisestä ottelusta. Hyökkääjällä on mahdollisuus pelata Cityä vastaan, mutta parhaassa kunnossa brassia ei kentällä nähdä. Jordan Henderson ja Daniel Sturridge puuttuvat varmuudella kokoonpanosta. Polvivammastaan toipunut Dejan Lovren ei myöskään liene avauskokoonpanossa vielä sunnuntain ottelussa.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Liverpoolin 1-0-voittoon. Sunnuntain ottelusta voidaan odottaa runsasmaalisempaa. Molempien joukkueiden puolustuspelaaminen on ollut edellisissä otteluissa kaukana vakuuttavasta.

Otetaan vielä pikainen katsaus sarjataulukkoon. City on sarjassa kolmantena, pisteen ottelun enemmän pelannutta Liverpoolia edellä. Redsin kannalta tappio tulisi välttää, sillä kaksi ottelua vähemmän pelanneet Arsenal ja Manchester United väijyvät viiden ja kuuden pisteen päässä. Citizensin kannalta sunnuntain taistelun voisi luokitella pakkovoitoksi, mikäli joukkue haluaa säilyttää mahdollisuutensa mestaruustaistelussa.

Valioliiga viikonloppuna

Lauantai

West Bromwich-Arsenal kello 14.30
Crystal Palace-Watford kello 17.00
Everton-Hull kello 17.00
Stoke-Chelsea kello 17.00
Sunderland-Burnley kello 17.00
West Ham-Leicester kello 17.00
Bournemouth-Swansea kello 19.30

Sunnuntai

Middlesbrough-Manchester United kello 14.00
Tottenham-Southampton kello 16.15
Manchester City-Liverpool kello 18.30