Valioliigaseura Southampton on investoinut joukkueeseensa 94 miljoonaa puntaa eli noin 108 miljoonaa euroa neljän viimeksi kuluneen kauden aikana, kertoo Daily Echo verkkosivuillaan.

Tuoreista talousluvuista ilmenee, että Saints on tienannut tuona aikana 175,1 miljoonaa puntaa pelaajamyynneillä. Pelaajahankintoihin on puolestaan käytetty 220,2 miljoonaa puntaa.

– Jos katsotaan aikaa kaudesta 13–14 nykypäivään, olemme käyttäneet pelaajiin hieman yli 40 miljoonaa puntaa enemmän kuin olemme saaneet myynneistä rahaa. Kun otetaan pois menot ja jälleenmyyntikorvaukset, olemme investoineet yli 40 miljoonaa puntaa, toimitusjohtaja Gareth Rogers selvittää lehden haastattelussa.

– Sen lisäksi palkkakulut ovat nousseet hieman yli 50 miljoonalla punnalla sen jälkeen, kun nousimme Valioliigaan. Kokonaisuudessaan puhutaan 94 miljoonan punnan investoinnista neljän vuoden aikana, hän jatkaa.

Kyllä, yleisen uskomuksen mukaan me emme investoi.

– Kyllä, yleisen uskomuksen mukaan me emme investoi. Istun täällä enkä ole samaa mieltä, ja luvut on tarkastettu. Ne ovat siellä, ne menevät selontekoihin, ja ihmiset tekevät niistä omat johtopäätöksensä.

Southampton on solminut vuoden sisällä useita sopimuksia, ja palkkakulujen odotetaan vielä kasvavan.

– Uskomme toimivamme oikein, investoimme ja viime kädessä meidän on toimittava oikein Southampton FC:n kannalta, sanoo toimitusjohtaja.

– Loppumattomasta tv-rahojen virrasta on olemassa harhaluulo. Seura itsessään on kasvanut, ja tv-rahojen myötä tulee velvollisuuksia Valioliigan suuntaan. Ihmiset eivät sitä näe, mutta asensimme stadionin ympäri 4K-kaapelin, koska Valioliigan säännöt edellyttivät sitä. Se ei ollut halpaa viime vuonna. Kyseessä oli lähes miljoonan punnan investointi.

– Meidän oli asennettava Valioliigan sääntöjen mukaiset valonheittimet, mikä oli miljoonan punnan investointi. Valioliiga ei vain jakele rahaa ja sano ”jatkakaa entiseen tapaan”, vaan on täytettävä sen mukana tulevat televisiointivaatimukset.