Lauantai-iltapäivän Valioliiga-palana tarjoiltiin ottelu, jossa Arsenal vieraili Hawthornsilla. Sitä isännöivä West Bromwich Albion pelaa hyvää kautta; sen sarjasijoitus ennen peliä oli kahdeksas.

Liquidatorin soidessa stadionilla vieraitten avaukseen asteli tasaluvun kasaan saanut Aaron Ramsey.

Ensimmäinen kymppi pelattiin vieraitten komennossa, mutta avausmaalin tekivät isännät. Arsenalin erikoistilannepuolustaminen ontui jälleen; Graig Dawson pääsi puskemaan Albionin johtoon kulmapotkutilanteesta.

Tasoitus tuli nopeasti: Alexis Sánchez pommitti pallon Granit Xhakan pitkän keksityksen jälkeen yläriman alle 15. minuutilla.

WhoScored.com

@WhoScored
Alexis Sánchez: Has played a direct hand in more goals than any other Premier League player this season (27 - 18 goals, 9 assists) #WBAARS

33. minuutin kohdalla Petr Cech teki huipputorjunnan Darren Fletcherin läheltä ampumaan laukaukseen.

Arsenal

@Arsenal
Well done @PetrCech - that's a really good stop to divert Fletcher's powerful shot behind

#WBAvAFC 🔵1-1🔴 (34)

Hetkeä myöhemmin tshekkilegenda kuitenkin jäi maahan pitelemään jalkaansa avauspotkun jälkeen, ja maalille jouduttiin vaihtamaan David Ospina.
Vähän ennen taukoa James McClean esitti ruman ja reilusti myöhästyneen taklauksen Sánchezin nilkkaan, saaden ansaitun varoituksen. Erotuomari Neil Swarbrick oli jättänyt aiemmin useamman chileläiseen kohdistuneen rikkeen viheltämättä, joten tämä oli odotettavissa. Oikeudenjakajan avausjaksolla vetämä linja sopikin manageri Tony Pulisin pelitapaan kuin nyrkki silmään.

54. minuutilla Pulis otti useaan otteeseen vaarallisuuttaan osoittaneen Solomon Rondonin vaihtoon, tilalle Walesin viime kesän kisasensaatio Hal Robson-Kanu. Hyökkääjä kiitti vastuusta ja laittoi pallon ohi Ospinan vain reilua minuuttia myöhemmin, 2-1.

Match of the Day

@BBCMOTD
The Arsenal players appealed for offside but the referee said no.

West Brom lead again

#WBAARS

BBC Sport

@BBCSport
GOAL! Minutes after coming on, Hal Robson-Kanu stabs home for the hosts!

West Brom 2-1 Arsenal

📱💻 bbc.in/2n8Cggj
#WBAARS

Hidastus osoitti McCleanin todella olleen paitsiossa, mutta niin hiuksenhienosti, että avustavan virhe oli ymmärrettävä.

65. minuutilla Arsène Wenger teki hyökkäsypään vaihdon; Theo Walcottin tilalle Olivier Giroud. Välittömästi vaihdon jälkeen Arsenal sai pallon ylärimaan kulmapotkutilanteesta. Hetkeä myöhemmin puolestaan Robson-Kanu pääsi kaksin Ospinan kanssa; kolumbialaisen vastaantulo esti maalin syntymisen.

75. minuutilla ottelu ratkesi lopullisesti, kun ensimmäisen maalin tilanne toistui. Kulmatilanteesta Dawson nousi taas korkeimmalle ja puski tilanteeksi 3-1.

GeoffArsenal

@GeoffArsenal
Fuck sake. Where's the block? How many times?

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
Craig Dawson's 3rd career brace:
Mar 2017 PL @WBA v Arsenal
Feb 2013 CH Bolton v Hull
Dec 2009 L2 Rochdale v Shrewsbury

Vieraat eivät enää kolmannesta maalista toipuneet millään tavoin. Wengerin idea vaihtaa Sánchez Alex Iwobiin summasi Gunnersin tilannetta melko hyvin.