Manchester Unitedin manageri José Mourinho tunnetaan toisinaan suuresta suustaan. Portugalilaisluotsi kommentoi hiljattain joukkueensa vaikeaa otteluohjelmaa. Unitedin ex-pelaaja Roy Keane kerkesi kuittaamaan Mourinhon väitteet roskapuheina (lue lisää).

Kumpi oli oikeassa tässä tapauksessa? Mourinho vai Keane? Goalin tekemän tutkimuksen perusteella kelkka kääntyy Mourinhon puolelle.

Kerrataanpa tapausta. United pelasi torstaina Eurooppa-liigan ottelun FK Rostovia vastaan. Joukkue pelaa sunnuntaina jo kello 14.00 alkavassa ottelussa Middlesbrough’ta vastaan. Mourinho siis ihmetteli, miksei ottelua pelata esimerkiksi myöhempänä ajankohtana sunnuntaina tai vaihtoehtoisesti maanantaina, kierroksen viimeisenä otteluna.

– Meillä on paljon vihollisia, Mourinho kommentoi otteluohjelmaa BT Sportille.

Goalin tutkimuksen perusteella United on saanut Valioliiga-seuroista vähiten lepoaikaa euro-otteluiden jälkeen. Joukkueen keskimääräinen lepoaika on ollut noin 73 tuntia. Seuraavana listalla oleva Tottenham on levännyt lähes 88 tuntia euro-ottelun jälkeen. Vielä enemmän lepoaikaa ovat saaneet Manchester City (hieman yli 88 tuntia) ja Arsenal (noin 95 tuntia).

Ero etenkin Unitedin ja Arsenalin välillä on merkittävä, lähes vuorokausi.

Toisaalta, Mourinhon miehistö on saanut muihin Valioliiga-seuroihin nähden enemmän lepoaikaa ennen euro-otteluita. Siinä missä Arsenal on levännyt noin 89 tuntia ennen euro-ottelua, on Unitedin vastaava lukema noin 107 tuntia. Ero selittyy jo sillä, että Mestarien liigaa pelataan tiistaisin ja keskiviikkoisin – Eurooppa-liigaa lähes poikkeuksetta torstaisin.

United on tästä huolimatta joutunut kärsimään lyhyistä lepoajoista. Kun otetaan huomioon 13 ottelun lyhyintä lepoaikaa euro-ottelun jälkeen, on United pelannut niistä kahdeksassa.

Mourinholla on siis täysi oikeus valittaa lyhyistä lepoajoista. Otteluiden aikataulutus lienee suunniteltu taloudellisen hyödyn maksimoimiseksi. Manchester United, yksi maailman suurimmista seuroista, pelaa silloin kun siitä on Valioliigan televisioinneista vastaaville tahoille suurin hyöty. Se asia Mourinhon on suurseuran managerina ymmärrettävä.