Stoken manageri Mark Hughes on huolissaan trendistä, jossa pelaajilla on suora yhteys seurajohtoon, puheenjohtajiin ja omistajiin.

Sen kaltaisen tilanteen väitetään johtaneen Leicesterin mestariluotsin Claudio Ranierin potkuihin. Mediassa on kerrottu, että pelaajat kävivät avautumassa seuraomistajille.

– Mielestäni tilanne on nyt vaarallisempi managerien kannalta. Jokaisella uudella omistajalla on näkemys suhteesta pelaajiin. Joskus pelaajilla on suora yhteys omistajiin, mikä voi olla vaarallista, Hughes toteaa Stoke Sentinelin mukaan.

Hänen mukaansa Stokessa ei ole vastaavaa ongelmaa, vaan pelaajien ja Coatesin perheen välinen suhde on terveellä pohjalla.

Me kaikki yritämme kehittää seuroja ja pelaajia. Siihen tarvitaan aikaa.

– Meillä on täällä omistajat, jotka ovat hyvin läheisiä pelaajien kanssa. He ovat tekemisissä ja kommunikoivat näiden kanssa, mutta suoraa linjaa ei ole, ja se on oikein.

Hughes pitää sitä ”hulluna”, että tilastojen perusteella valioliigamanageri viettää seurassa keskimäärin hieman yli vuoden.

– Me kaikki yritämme kehittää seuroja ja pelaajia. Siihen tarvitaan aikaa, ja valitettavasti moni manageri ei saa sitä. Tämä on neljäs kauteni, ja se on poikkeus sääntöön. Sanoisin, että tilanne muuttuu koko ajan vaikeammaksi.