Manchester City ja Liverpool pelasivat tapahtumarikkaan, mutta vähämaalisen ottelun kaatosateen kastelemalla läpimärällä kentällä. Vaikka City oli pitkään ottelussa niskan päällä, Liverpoolin tappioton saldo sarjan top 6 -joukkueita vastaan pysyi hengissä viimeisessäkin keskinäisessä ottelussa.

Ottelun viihdearvo nousi äärimmäisen korkeaksi. Paikkoja oli vaikka kuinka moneen malliin, molemmat joukkueet hukkasivat varmoja maalipaikkoja ja rankkareitakin aneltiin tämän tästä. Maaleja nähtiin vain kaksi, mutta kyllä tämän pelin myötä kelpaa maaottelutauolle siirtyä.

Manchester Cityn kokoonpanossa ainoa varsinainen yllätys oli Fernandinhon peluuttaminen oikeana laitapuolustajana Aleksandar Kolarovin sijaan. Liverpool puolestaan sai hyökkäykseensä Roberto Firminon takaisin avauskokoonpanoon.

Pelin ensimmäinen kunnon maalipaikka syntyi hetkeä ennen kuin kello näytti 20 minuuttia. Raheem Sterling ja Leroy Sané pelasivat hyvin yhteen. Tekopaikan sai David Silva, mutta tämän laukaus viuhui hieman takatolpan ohi. Hetkeä myöhemmin Liverpoolin Sadio Mané oli karata maalintekoon Nicolas Otamendilta. Argentiinalainen repi Manén kumoon rankkarialueella, mutta Michael Oliverilta ei pilkkua herunut.

Tilanne oli ensimmäinen kolmesta avausjakson potentiaalisesta pilkusta, mutta Oliverin repertuaarista ei rangaistuspotkua löytynyt. Joku toinen olisi saattanut antaa rankkarin myös Georginio Wijnaldumin kaatamisesta alueella.

Kaikkein selkein tapaus nähtiin kuitenkin toisessa päässä kenttää, kun James Milner liukui takaapäin lähes maaliviivalla Raheem Sterlingin jaloille. Tämäkään tilanne ei monien ihmetykseksi ollut Oliverin mielestä rankkarin arvoinen. Oli miten oli, olisi Fernandinhon pitänyt ehdottomasti panna pallo takatolpalta verkkoon.

Right Out

@rightout__
Miss of the season 😁
#PL #MCILIV

Erotuomari Michael Oliver oli avausjakson kuvatuimpia hahmoja, ja sehän ei varsinaisesti tuomaria mairittele. Puoliajan loppupuolella roolia otti toki onnistuneesti myös City-vahti Willy Caballero, joka torjui näyttävästi sekä Roberto Firminon että Adam Lallanan laukaukset. Tapahtumia avausjaksolla piisasi kylliksi, mutta tauolle mentiin silti 0-0 -tilanteessa.

Liverpool tuli toiselle jaksolle ryminällä. Sadio Mané hukkasi vielä ensimmäisen loistavan tekopaikan, mutta 50. peliminuutilla pelissä nähtiin vihdoin ja viimein kauan odotettu rankkarituomio. Emre Can lähetti Roberto Firminolle loistavan passin, ja Gaël Clichy tuli korkealla jalalla väliin. Rankkarin upotti maaliin yksi sarjan – ja kenties koko maailman? – varmimmista pilkkujen vetäjistä, James Milner.

Aiemmin Cityssäkin pelannut Milner on onnistunut kauden kaikissa seitsemässä rankkarissaan. Vaikka manageri Jürgen Klopp ei uskaltanutkaan rankkaria katsoa, on Milnerin suoritusvarmuus ihailtavaa. Hävettävää on sen sijaan se, että osa Etihad Stadiumin yleisöstä vihelsi Milnerille ottelun loppuun saakka.

Paddy Power

@paddypower
Man City fans booing James Milner. Poor fella. Most inoffensive footballer out there.

I'd love Milner to score and fucking celebrate like a prick in front of the Man City supporters.

James Milner's penalty record for Liverpool this season:

7 penalties taken
7 penalties scored

100%.

Kymmenen minuuttia johtomaalin jälkeen City kalasteli rankkaria illan tökeröimmällä tavalla, josta olisi miltei voinut varoituskortinkin nostaa. Vastahyökkäyksessä brassikaksikko Coutinho-Firmino esitteli loistavaa nopeuttaan ja peliälyään, mutta Caballero piti Cityn yhä mukana pelissä.

69. peliminuutilla Manchester City nousi tasoihin. Kevin de Bruyne antoi oikealta laidalta millintarkan matalan keskityksen, jonka Sergio Agüero ohjasi kokeneen pelaajan rutiinilla maaliin.

5 - Sergio Aguero has scored a goal in each of his five Premier League home appearances versus Liverpool for Manchester City. Expectation.

75 peliminuutin täytyttyä nähtiin hienon ottelun kenties hienoin kombinaatio. Leroy Sané jätti kekseliäästi pallon kantapäällään Sergio Agüerolle maalin edustalla, mutta argentiinalainen kompuroi juuri ratkaisevalla hetkellä. Pallo lipui seuraavaksi De Bruynelle, mutta tämän laukaus napsahti tolppaan.

Jos ensimmäisen puoliajan Fernandinhon hassia tarjottiin yhdeksi kauden komeimmista mokista, pisti Adam Lallana 80. minuutilla vielä paremmaksi. Wijnaldum ja Firmino pelasivat Lallanalle maalin edessä sataprosenttisen avopaikan, mutta Englannin maajoukkuemies suti pallosta ohi.

Jos koko ottelu oli vauhdikas ja viihdyttävä, niin viimeisellä kymmenminuuttisella katsojien syke sen kuin nousi. Väsyneiden joukkueiden puolustukset aukesivat vuoron perään ja laadukkaita tekopaikkoja syntyi aivan solkenaan. Jossiteltavaa jäi erityisesti Agüerolle. Taululle kirjattiin kuitenkin loppunumeroiksi 1-1, joten City ja Liverpool jatkavat yhä sijoilla 3 ja 4.

Numerot tekevät kenttätapahtumille oikeutta, sillä paikkojaan hukkasi tasaiseen tahtiin kumpikin joukkue. Liverpoolin saldo kärkikuusikon ryhmiä vastaan pysyi näin ollen tappiottomana kauden loppuun asti. Kaikki Liverpoolin kauden tappiot ovat tulleet sarjataulukon alemman puoliskon joukkueita vastaan.

MisterChip (English)

@MisterChiping
MCI 0-1 LIV (50') - Liverpool is unbeaten against the top-10. Seventh goal by Milner in PL 2016-17 (all from penalty spot)

20 - Liverpool have won 20 points in 10 games vs the top 6 teams this season, but just 19 points in 10 games vs the bottom six clubs. Story.

47 - James Milner now has the current record for the most Premier League games scored in & never lost (47 Games: W37 D10 L0). Charmed.