Valioliiga poistui maaottelutauolle äärettömän viihdyttävällä ja tapahtumarikkaalla ottelulla. Manchester Cityn ja Liverpoolin välisestä kohtaamisesta ei draamaa puuttunut, vaikka maaleja nähtiinkin vain kaksi (lopputulos 1-1, raportti).

Paikkoja ottelussa olisi ollut vaikka kymmeneen osumaan. Erotuomari Michael Oliverilta oli kenties jäänyt pilli avausjaksolla pukukoppiin, sillä molemmilta joukkueilta jäi saamatta potentiaalisia rankkareita. Maalivahdeista erityisesti Willy Caballero ansaitsee hatunnoston iltapuhteestaan, mutta päällimmäisenä monille taisi jäädä mieleen kenttäpelaajien itsensä hassaamat tuhannen taalan tekopaikat.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue City sai loistavan tilaisuuden siirtyä 1-0 -johtoon, kun pallo tuli takatolpalle liukuneelle Fernandinholle kuin tarjottimelle. Laitapuolustajana pelannut brassi osui kuitenkin vain sivuverkkoon. Samasta tilanteesta City vaati varsin aiheellisesti pilkkua, kun James Milner liukui takaapäin Raheem Sterlingin jaloille.

Right Out

@rightout__
Miss of the season 😁
#PL #MCILIV

Jos oli Fernandinhon mississä aineksia yhteen kauden tuhlailuista, niin mitäpä voi enää sanoa Adam Lallanan toisen puoliajan unelmatontista? Georginio Wijnaldum ja Roberto Firmino pelasivat pallon Lallanalle maalin eteen viiteen metsiin, mutta Lallanan onnistui ainoastaan hipaista palloa. Ja hipaisustahan ei pidetä.

Ottelun viihdearvo ei takuulla jättänyt ketään kylmäksi, ja tuntuipa peli olleen myös valmentajien Pep Guardiolan ja Jürgen Kloppin mieleen. Guardiola ja Klopp tuntevat toisensa hyvin jo Bundesliigan ajoilta, sillä miesten vanhat seurat Bayern München ja Borussia Dortmund olivat Saksanmaalla verivihollisia. Iloinen tuuletus ottelun päätyttyä kielii kuitenkin siitä, että herrojen keskinäiset välit ovat paremmat kuin hyvät.